Son dönemlerde yeni ilanlar yayımlandı. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü ve jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek için toplamda binlerce kişi alacaklar. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere ufak araştırmalar yaparak en kısa ve net bir şekilde detayları sizlere haberimizde paylaşıyoruz.

Lise Mezunlarına Müjde!

Yayımlanacak Bekçi Alımı ve uzman erbaş alımı için adaylardan en az lise mezunu olmak şartı aranıyor. Bu sebeple Lise mezunu olan adaylar bu ilanlara başvuru yapabilirler. Ancak lise mezunu olmak yetmiyor ve EGM ile jandarmanın aradığı diğer niteliklerinde taşınması gerekiyor.

Yeni Yılı Bekçi Alımı Yapılacak!

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olan Polis Akademisi Başkanlığı bünyesine binlerce kişilik boş kadro ile Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapacak. Bu yönde 2024/1 kapsamında başvuru kılavuzu yayımlanarak yeni detaylar belirlenecek.

Adaylardan aranan Şartlar Nedir?

Bekçi alımı için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, En az 167 cm boyunda olmak, beden Kitle İndeksi 18 ile 27 arasında olmak, başvuru yapılacak il için en az bir yıldır ikamet ediyor olmak, Askerliğini yapmış olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türk Toplumunda kötü şöhretli olarak bilinmemek, Memuriyete engel durumu olmamak, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Emniyet teşkilatı tarafından belirtilen sağlık şartlarını taşımak, Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak, Başvuru tarihi itibari ile siyasi parti üyeliği bulunmamak ve yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacak.

EGM Polis Akademisi Başkanlığı Bekçi Alım İlanlarını Buradan Takip Edebilirsiniz.

Jandarma Binlerce Uzman Erbaş Alımı ( JÖH ) Yapacak

Jandarma genel Komutanlığı yeniilana göre binlerce kişilik boşluk ile uzman Erbaş ( komando ve asayiş ) alımı yapacak. Bu yönde adayların JÖH olma şansı var ve jandarma yayımlamış olduğu kılavuzda tüm detayları adaylara aktardı. uzman Erbaşlık sınavına toplamdaiki kat kişi alınacak olup bunun yarısı KPSS 50 puan şartı ile ve diğer yarısı KPSS puan şartı aranmadan veya KPSS ye girmemiş olan adaylardan oluşacak.

Adaylardan Aranan Şartlar Nedir?

Jandarma uzman erbaşlık için adaylardan, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, 20 ile 27 yaşları arasında olmak, Askerlik yapmak şartı aranmıyor anca hala görev yapan adayların birlik komutanlıklarından düzenlenecek nitelik belgesinden en az 80 puan almış olmak, Askerlik hizmetini yapmakta iken Askerliğe Elverişli Değildir raporu alarak terhis edilmemiş olmak, Askerliğini yapmış olanlar için terhisinin üzerinden 5 yıldan fazla geçmemiş hemde 27 yaşından gün almamış olmak, En az 164 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak, TSK, Jandarma Ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından belirtilen sağlık şartlarını taşımak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacak.

Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş Alım İlanı

Editör: TE Bilisim