Kredi ve Yurtlar Kurumu ( KYK ) yayımlamış olduğu ilana göre bünyesindeki eksikliği karşılamak için farklı pozisyon ve niteliklerde işçi personel alımı yapacağını açıkladı. Yapılan duyuruya göre, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü İl Müdürlükleri ve bağlı olduğu yurt müdürlüklerine ( İlçeler Dahil Olmak üzere ) 3000 personel alımı için ilan yayımladı. Başvurular Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) aracılığı ile yapılacak. Başvuru şartları ve başvuru bilgileri haberimizde yer almaktadır.

KADRO DAĞILIMI VE STATÜLER NEDİR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu Güvenlik Görevlisi, Bakım Onarım Personeli, İklimlendirme Görevlisi/Kaloriferci ve Temizlikçi pozisyonlarında toplamda 3000 personel alımı yapacak. Buna göre, 2 bin 264 Sürekli İşçi, 406 Engelli İşçi ve 330 Eski Hükümlü işçi alımı gerçekleştirecek.

GENEL NİTELİKLER:

KYK adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak Arşiv Araştırması olumlu olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Son başvuru tarihi itibari ile gerekli pozisyonuna göre eğitim seviyesini tamamlamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartları aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

Yukarıda belirttiğimiz alım pozisyonlarına göre, Güvenlik, İklimlendirme ve Bakım-onarım personelleri en az lise veya dengi okul mezunu olmaları ve 2016 ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir.

Diğer, Temizlikçi, Engelli ve Eski Hükümlü İşçiler için ilköğret,m düzeyinde noyer huzurunda çekilecek kura sonucuna belli olacaktır. Ayrıca Güvenlik Görevlisi ve İklimlendirme Görevlisi/Kaloriferci için Vardiyalı çalışmaya engel durumu olmaması gerekmektedir.

Bu doğrultuda her aday İŞKUR üzerinde yayımlanacak sadece bir meslek kolu ve işyerine başvuru yapabilecektir. İşe alınacak kiişiliern deneme süresi 60 gün olacak olup, bu süre içerisinde başarısız olan adayların iş durumu fes edilecektir.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına ilanın Türkiuye İş Kurumu ( İŞKUR ) üzerinde yayımlanması ile birlikte başlayabilecek ve en geç 27 Ağustos 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurusunu yapan adaylar için İŞKUR tarafından KYK ye gönderilecek listede adı geçen adayların listesi, İstenen belgeler, Teslim yeri, tarihleri ve diğer detaylar KYK resmi internet sayfası olan www.yurtkur.gsb.gov.tr adresi üzerinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır. Bu sebeple adayların başvuru sürecini belirtilen internet adresinden takip etmeleri önem arz etmektedir.

İLANI TAKİP ETME:

Söz konusu olan KYK ilanını takip etmek ve gelişmelerden haberdar olmak isteyen adaylar İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek telefonuna bildirim alınmasını sağlayabilirsiniz. Oluşacak herhangi bir gelişmeden haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Devlet Personel Başşkanlığı tarafından yayımlanmış olan bildiriye ulaşmak için Buraya Tıklayınız.