Geçtiğimiz haftalarda önce Devlet Personel Başkanlığı üzerinde, Daha sonra ise Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanmış olan ilana göre Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek üzere farklı pozisyonlarda Sürekli işçi, Engelli işçi ve Eskü Hükümlü işçi alımı yapacak. Buna göre Kredi ve Yurtlar Kurumu Güvenlik Görevlisi, Bakım Onarım Personeli, İklimlendirme Görevlisi/Kaloriferci ve Temizlikçi pozisyonlarında toplamda 3000 personel alımı yapacak. Buna göre, 2 bin 264 Sürekli İşçi, 406 Engelli İşçi ve 330 Eski Hükümlü işçi alımı gerçekleştirecek.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

KYK adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Son başvuru tarihi itibari ile gerekli pozisyonuna göre eğitim seviyesini tamamlamış olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak Arşiv Araştırması olumlu olmak,Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartları aranacak.

POZİYONUNA GÖRE ÖZEL ŞARTLAR:

Diğer, Temizlikçi, Engelli ve Eski Hükümlü İşçiler için ilköğret,m düzeyinde noyer huzurunda çekilecek kura sonucuna belli olacaktır. Ayrıca Güvenlik Görevlisi ve İklimlendirme Görevlisi/Kaloriferci için Vardiyalı çalışmaya engel durumu olmaması gerekmektedir.

Bu doğrultuda her aday İŞKUR üzerinde yayımlanacak sadece bir meslek kolu ve işyerine başvuru yapabilecektir. İşe alınacak kiişiliern deneme süresi 60 gün olacak olup, bu süre içerisinde başarısız olan adayların iş durumu fes edilecektir.

Güvenlik, İklimlendirme ve Bakım-onarım personelleri en az lise veya dengi okul mezunu olmaları ve 2016 ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte Türkiuye İş Kurumu ( İŞKUR ) üzerinde başvurularına başlarılar. Ancak en geç 27 Ağustos 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurusunu yapan adaylar için İŞKUR tarafından KYK ye gönderilecek listede adı geçen adayların listesi, İstenen belgeler, Teslim yeri, tarihleri ve diğer detaylar KYK resmi internet sayfası olan www.yurtkur.gsb.gov.tr adresi üzerinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır. Bu sebeple adayların başvuru sürecini belirtilen internet adresinden takip etmeleri önem arz etmektedir.

İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim