Uzun zamandır alım ilanının yayımlanması beklenen ilanlar arasında yer alan Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar kurumu Geçtiğimiz günlerde personel alım ilanı yayımlamıştı. Yayımlanmış olan ilana göre Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesine farklı pozisyonlarda toplamda bin 220 kişilik kadro ile memur alımı gerçekleştirecek. Adaylar başvurularına 09 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlayacak ve başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvuruları kabul edilecek. Bu yönde adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları ve aranan özel şartları taşımaları gerekmektedir.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu ( KYK ) bünyesinde toplamda bin220 kişilik kadro ile alım yapacak. KYK devlet personel başkanlığı sitesi üzerinde 2 farklı ilan yayımladı ve bu ilanlara göre, ilk ilanda 449 kişilik kadro ile sözleşmeli olarak personel alacak. Yayımlanan diğer ilana göre ise, 756 kişilik kadro ile Yurt Yönetim Personeli alacak.

Kredi ve Yurtlar Kurumu sözleşmeli 449 personel ilanına göre, merkez ve taşra teşkilatına alım yapıalcak. Bu yönde Taşra teşkilatına 81 Şoför, 44 Psikoloh, 162 Büro Personeli, 162 Diyetisyen alacak. Merkez teşkilatına ise, 10 Diyetisyen ve 5 Şoför alımı gerçekleştirecek.

Yurt Yönetim Personeli olarak ise, 756 kişi alacak ve bu kadronun 463 ü bayanlara ve 293 ü erkek adaylara verildi. Bu pozisyonlar hakkında özel şartlara uulaşmak için haberimizin devamını inceleyiniz.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR VE ÖZEL ŞARTLAR:

Kredi ve Yurtlar Kurumu alımını yapacağı yukarıdaki pozisyonlar için adaylardan genel ve özel şartlar aramaktadır. bu şartları taşıyan adayların başvuruları kabul edilecek ve incelemeye alınacktır.

Genel Şartlar:

KYK adaylardan tüm pozisyon için genel olarak, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunlarından KPSSP94, Önlisans mezunlarından KPSSP93 ve Lisans mezunlarından KPSSP3 puan türünden puan almış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türk Vatandaşı olmak ve görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak şartları arayacaktır.

Özel Şartlar:

Adayların yukarıdaki niteliklerle birlikte ek olarak pozisyonuna göre belirtilen özel nitelikleri de taşımaları gereklidir.

Yurt Yönetim Personeli: Yayımlanana bu ilana göre Yurt Yönetim Personeli olmak isteyen adaylardan yukarıdaki niteliklere ek olarak, 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin Lisans eğitimi veren bölümlerinden mezun olmuş olmaları gereklidir. Ayrıca KPSSP3 puan türünden puan almış olmak ve Yurtdışında eğitim görmüş adaylar için YÖK tarafından denkliği kabul edilmiş olmak şartları aranacaktır.

Büro Personeli: Bu pozisyon için başvuru yapacak adaylar, KPSS den Lisans seviyesinde P3 puan türünden puan almış olmak ve Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren fakültelerinden Lisans seviyesinde mezun olmuş olmaları şarttır. Ayrıca Yurtdışında eğitim görmüş olan adaylar için ilgili eğitimi YÖK tarafından kabul edilmiş olması gereklidir.

Şoför ( Destek Personeli ): Yukarıdaki genel niteliklere ek olarak, D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, En az lise mezunu olmak ve KPSSP94 puan türünden puan almış olmak şartları aranacaktır.

Psikolog: Üniversitelerin Lisans Programlarından Psikolji Bölümü mezun olmuş olmak ve Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde puan almış olmaları gereklidir.

Diyetisyen: Diyetisyenlik bölümüne başvuru yapacak adaylardan, KPSS den P3 puan türünde Lisans seviyesinde puan almış olmak ve eğitim olarak Diyetisyenlik ve Beslenme bölümü mezunu olmaları gereklidir. Ayrıca yurtdışında eğitim almış olan adaylardan YÖK onaylı olmaları gerektiğide belirtilmiştir.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

KYK personel alımı başvuruları 09 Mayıs 2018 tarihi ile başlıyor. adaylar başvurularını en geç 18 Mayıs 2018 tarihi saat 23:59 a kadar yapmaları gereklidir. Başvurular online yapılacak olup, http://basvuru.gsb.gov.tr adresinden elektronik ortamda gerekli adımları izleyerek yapılacaktır. Ayrıca bu ilanı Mobil uygulamamız üzerinden devamlı olarak takip edebilirsiniz. Gelişen gelişmelerden anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını Temin ediniz. Bu uygulama tamamen sizler için hazırlanmış olup Ücretsizdir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için yayımlanan ilanların metinlerine ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

756 Yurt Yönetim Personeli İlanı

449 Sözleşmeli Personel Alım İlanı

Editör: TE Bilisim