Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kamu kurum ve kuruluşları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapmaya devam ediyor. Bilindiği üzere genel olarak alımlar Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile tercih edilen Merkezi Atama kontenjanları ile yapılmaktadır. Ancak yıl içerisinde kurumlar bildiriler yayımlamakta ve memur alımları gerçekleştirmektedir. FETÖ'cülerin görevden ihraç edilmesi ile pek çok firma Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan memur alımı yapacağını duyurmuştu. Peki KPSS'siz memur alımı yapan kurumlar hangileridir?

Emniyet Genel Müdürlüğü

Emniyet Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu ilan ile toplam 10 bin erkek Polis Özel Harekat alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu ilana başvurmak için adayların en az lise mezunu olması gerekiyor ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyor.

Sözleşmeli Astsubay Alımı

İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma Genel Komutanlığı yayımladığı bildiri ile açığın kapatılması için sözleşmeli Astsubay alımı yapacak. Başvurular için aşağıda ki adresi takip edebilirsiniz.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx

Uzman Erbaş Alımı

Jandarma Genel Komutanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı bildiri ile uzman erbaş alımı yapacağını duyurmuş ve başvuruları başlatmıştı. Söz konusu kurum için başvuru yapacak olan adayların en az lise mezunu olması gerekiyor. Kamu Personeli Seçme Sınavına girip girmemesi ise gerekmemektedir. Başvurular için aşağıda ki adresi tıklayınız.

https://app1.jandarma.tsk.tr/pts_aday/aday.aspx