Ülke genelinde halka hizmet veren bir çok kamu kurumu ve kamu kuruluşu bulunmaktadır. Bu bağlamda bu kurumlar ve kuruluşlar her zaman yeni personellere ihtiyaç duymakta ve bu yönde ilan yayımlamaktadırlar. Bu kapsamda 13 Bin 765 kişilik boş kadro ile Personel Alımı, İşçi Alımı, Memur Alımı ve Askeri Personel alımı yapılacak ve adaylardan bazı nitelikler aranacak. Adayların bu belirtilen nitelikleri taşımaları durumunda başvuruları kabul edilerek sınavlar yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kamu kurumları veya kuruluşları alım yapacaklar ve bu bağlamda adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranmaktadır. İşin Olsa ekibi tarafından hazırlanmış olan bu haberimizde sizlere Kamuya KPSS şartı Olmadan alım yapan ilanları paylaşacağız. Bu kurumlar adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanununa göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranır.

KPSS OLMADAN ALIM YAPACAK KURUMLAR:

Kamuya Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan alım yapılacak kurumlar, Dışişleri Bakanlığı, Devlet Demiryolları ( TCDD ), Atatürk Orman Çiftliği, Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı toplamda 13 Bin 765 kişilik boşluk ile alım yapacaklar. İlgili ilanlar hakkında detayları sizlere aşağıda paylaşıyoruz.

Dışişleri Bakanlığı:

Bakanlık Bünyesine, toplamda 5 kişilik boş kadro ile Hukuk Müşaviri alımı gerçekleştirecek. Adaylardan KPSS şartı aranmıyor ancak, son 3 yıl içerisinde yapılmış olan Yabancı Dil Sınavından Almanca, Fransızca veya İngilizce dillerinden en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir. Adaylar başvurularına 12 Mart 2019 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 28 Mart 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

TCDD ( Devlet Demiryolları ) :

TCDD bünyesindeki işçi eksikliğini gidermek için farklı pozisyonlarda toplamda 356 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtti. Bu bağlamda adaylardan kamu personeli Seçme Sınavı şartı aranmayacak. Bu bağlamda 86 Tren Teşkil İşçisi, 42 Demiryolu Yol Yapım, Bakım ve Onarım Makinası Operatörü alacak. 188 Demiryolu hattı Bakım Onarımcısı ve 40 Liman Vinç Operatörü ( RTG CE SSG ) olmak üzere 356 sürekli işçi alımı yapılacak. Başvurular 09 Nisan 2019 tarihi ile 15 Nisan 2019 tarihleri arasında alınacaktır. Detaylar için Buraya Tıklayınız.

Adalet Bakanlığı:

Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki eksikliği gidermek için İcra katipleri arasından naklen alım yapacak. Toplamda 400 kişi alınacak olup adayların İcra Müdür Yardımcılığına nakli yapılacaktır. Bu yönde adaylardan bazı nitelikler aranmakta ve bu şartları taşıyan adaylara sözlü ve yazılı sınav yapılacak. Adaylar bu sınava başvurularını 04 Mart 2019 tarihi ile 08 Mart 2019 tarihleri arasında yapacaklardır. İlan hakkında detaylar için Buraya Tıklayınız.

Atatürk Orman Çiftliği:

Atatürk Orman Çiftliği en az ilkokul mezunu olan işçi alımı yapacağını duyurdu. Yapılan duyuruya göre toplamda 2 kişilik boş kadro ile eski hükümlü işçi alımı yapılacak. Alım yapılacak pozisyonlar ise, Aşçı ve Aşçı yardımcısıdır. İlgili pozisyonlar için adaylardan kamu personeli seçme sınavı şartı aranmayacaktır. Bu ilan için daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı:

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ( KKK ) bünyesine sözleşmeli olarak er alımı yapacağını belirtti. Toplamda 13 bin kişilik boş kadro ile alım yapılacak ve adaylardan En az ilköğretim mezunu olmak şartı aranacak. Ayrıca yaş şartı olarak 20 ile 25 yaşları arasında olmak şartları aranacak.

Askerliğini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan alım yapılacak yılın Ocak ayı itibari ile yani 01 ocak 2019 tarihi itibari ile 25 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir. Ayrıca Askerliğine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan ise, 20 yaşından gün almamış ve 25 yaşını bitirmemiş olmaları gerekmektedir. Detaylar için Buraya Tıklayınız.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı:

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyelerine Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay alımı yapacaklar. Adayların başvuru yapabilmeleri için Ön Lisans ve Lisans mezunu olmaları gerekmekte ve 27 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

KPSS ŞARTI OLMADAN MEMUR PERSONEL ALIMLARINDAN HABERDAR OLMA:

Kamuya yayımlanacak yeni KPSS siz Memur personel alımı ilanlarından anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında ilanlardan haberdar olabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki bağlantıları kullanabilir ve Sosyal medya hesaplarımızı takip ederek ilanları her zaman ana sayfanızda görebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER