KPSS'den düşük puan ile memur alımı yapan kurumları aktarıyoruz. Lise, ön lisans ve lisans mezunu olan adaylar için başvuru detayları..

Kamu kurumlarına KPSS'den 60 puan ile memur alımı yapan kurumlar hangileri? Devlet Personel Başkanlığında açıklanan memur alım ilanlarına göre 60 KPSS ile puan ile 70 kamu personeli memur alınacak. Kamu Denetçiliği Kurumu ile Diyanet Başkanlığı farklı kadrolardaki memur alım detaylarını haberimizin devamından inceleyebilirsiniz.

60 KPSS İLE UZMAN YARDIMCISI ALIMI;

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan 2 farklı kadrodaki memur ilanına göre 55 uzman yardımcısı alınacak. DİB merkez teşkilatlarında görevlendirilecek olan alımlarda yaş şartında 35 yaşını doldurmamış olmak istemektedir. 2017 ya da 2018 yılı KPSS puanından en az 60 alan adaylar başvuru yapabilecekler. Diğer yandan başvurular 3 Ekim tarihinde alınacak ve son başvuru tarihi ise 17 Ekim tarihinde tamamlanacak.

İlan detayları için tıklayın

70 KPSS İLE MEMUR ALIMI;

Kamu Denetçiliği Kurumundan yapılan ilana göre 15 uzman yardımcısı alımı yapılacak. 657 sayılı devlet memurları kanununda belirtilen 48 maddedeki şartlara uyan adayların bavşuru yapabileceği açıklandı. Adayların KPSS şartında ise en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. KDK uzman yarımcısı alımları için başvurular 22 Ekim tarihinde alınmaya başlandı! Son başvuru tarihi ise 5 kasım olarak açıklandı.

İlan detayları için tıklayın

KPSS OLMADAN PERSONEL ALIMI;

Dışişleri Bakanlığına bağlı büyükelçiliklere KPSS şartı olmadan memur alımı yapılacak. Yaş şartında ise 41 ve 46 yaşından büyük olmamak istenilmektedir. Münster Başkonsolosluğu, Doha Büyükelçiliği, Kahire Büyükelçiliğine yapılacak alımlar için ilan detaylarını aşağıdaki bağlantıdan İnceleyebilirsiniz.

Detaylar için tıklayın

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim