KPSS ön lisans sonuçları açıklandı. Bununla birlikte 2018 merkezi atamaları da yakın zamanda başlayacak. Adaylar merkezi alımlarda 2020 KPSS puanları açıklanana kadar B grubu alımları için 2018 yılı puanlarını kullanacak. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte gözler 2018 yılının son döneminde yapılacak merkezi ataya çevrildi.

Lise, ön lisans ve lisans mezunlarının 2018 yılı puanlarını kullanarak yapılacak ilk atama olan 2018/2 merkezi atamaları Aralık ayında yapılacak. Şu anda kurumların ihtiyaçları doğrultusunda kadro taleplerinin alındığı ve ÖSYM’nin yakın zamanda tercih kılavuzunu yayımlayacağı düşünüldüğünde adayların duyuruları sık sık kontrol etmeleri gerekiyor.

2 BİN 500 MEMUR ALIMI YAPILACAK

2018/2 KPSS merkezi atamasının Aralık ayında yapılması planlanıyor. Daha önceden yapılan duyurulara göre 11-20 Aralık tarihleri arasında 2018/2 merkezi atama için tercihler yapılacak. Adaylar bu süre içerisinde puan türü ve mezuniyet türlerine göre online ortamda tercihlerini gerçekleştirecek. 2018/2 merkezi memur atasında ise mülakat uygulaması yapılmayacak. Bu alımda 2 bin 500 civarında memur alımının yapılması bekleniyor.

Sayının netleşmesi için Aralık ayında tercih kılavuzunun yayımlanması bekleniyor.

TERCİH ÜCRETİ İSTENMEYECEK

Daha önce yapılan merkezi alımlarda adaylardan tercih ücreti alınması bu alımlarda yapılmayacak. 15 lira gibi bir ücretin alınması kimi adayların tepkisine neden olmuştu. 2018/2 merkezi atama tercih işlemleri sonrası adaylar işlemlerini ücretsiz bir şekilde tamamlayacak.

2018/2 merkezi alımlarla ilgili yeni gelişmeleri takip etmek için isinolsa.com’u takip etmeyi ve mobil uygulamamızı indirmeyi unutmayın.