Ülkemizdeki işsizlik sorunu çözülemeyen bir sorundur. Malesefki ülkemizde binlerce vatandaşımız işsizdir. Bir çoğumuz Üniversite mezunu olmamıza rağmen malesefki iş bulamıyoruz. Ancak hiç üzümeyin. Mayıs ayında da devam etmiş olan ve Haziran ayın da da devam edecek olan bir çok kamu ilanları bulunmaktadır. Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu, Kurumlar kendi internet sitelerinde ve Resmi Gazetede yayımlanan ilanlara göre kamuya 38 bin 260 memur personel alımı yapacak. Kamu Kurumlarının veya Kamu Kuruluşlarını yapılan duyurulara göre adaylar başvuru şartlarını taşımaları niteliğinde başvurularını gerçekleştirebilecekler. 

HANGİ KAMU KURUMU ALIM YAPACAK?

Yukarıda da bilgisini verdiğimiz üzere bir çok kamu kurumu veya kuruluşu bünyelerindeki memur personel eksikliği için farklı pozisyonlarda ve niteliklerde memur personel alacaklar, Bunlar, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Belediyeler birliği, Üniversiteler, Ziraat Bankası, Milli Savunma Bakanlığı, TÜBİTAK, Kalkınma Ajansları, ÖSYM, YÖK, Yargıtay Başkanlığı, Tarım İşletmeleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Çeşitli belediyeler alım yapmaktadır. Kurumlar Personel, Memur, İşçi, Geçici işçi, Düz işçi, Sözleşmeli Personel gibi statülerde alım yapıyorlar. 

ADALARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK ? 

Kamu ilanlarına başvuru yapacak adaylar mutlaka ve mutlaka kurumların aradığı bütün nitelikleri taşımak zorundadırlar. Genellikle Kurumların aradığı nitelikler, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir durumu veya sağlık problemi olmaması, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, yaş şartını taşımak, KPSS şartı aranıyorlar KPSS şartının taşımak, seyehat engeli bulunmamak, yapılacak olan güvelik ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç almak gibi şartlar aranmaktadır. Bunun dışında her kurum alım yapacak olduğu kadro için de özel şart aramaktadır. Bu genellikle alım yapılacak alan da yeterli bilgi sahibi olmak ve alım yapılacak pozisyon ile ilgili bölümlerden mezun olmuş olmaktır. 

BAZI KURUMLAR EN AZ KPSS 60 PUAN İLE ALIM YAPIYOR!

Kamuya alım yapacak kurumlar adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramaktadır. Bazı kurumlar ise KPSS olmadan sadece tecrübe ile alım yapmaktadır. Ancak KPSS şartı arayan kurumlar da adayların 2015, 2016 veya 2017 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan şartı aramaktadırlar. Lise mezunu olan adaylar KPSSP94, Önlisans mezunu olan adaylar KPSSP93 ve Lisans mezunu olan adaylar KPSSP3 puan türünden puan almış olmak zorundadırlar.

KPSS ŞARTI OLMADAN DA ALIM YAPAN KURUMLAR VAR!

Bazı kurumlar adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramıyor. Özellikle TÜBİTAK, Milli Savunma Bakanlığı, Belediyeler, Özel Kuruluşlar ve bunlar gibi kurum ve kuruluşlar bazı pozisyonlar için adaylardan KPSS şartı aramıyor. Bu konu mutlaka ilanda belirtilmektedir. Adaylar çok dikkaltli bir şekilde takip etmeleri gereklidir. 

ALIMLARI GİRİŞ SINAVI BELİRLİYOR!

Her kurum alım yapacak olduğu kadrolar için adaylara giriş sınavı uygulamaktadır. Giriş sınavları yazılı, sözlü, mülakat veya uygulamalı şeklinde gerçekleştirilmektedir. Adaylar başvurularını gerçekletirdikten sonra başvurusu onaylanan adayların listesi genellikle kurumların resmi internet sayfalarında duyurulmaktadır. Yapılan duyuruda listede adı yer alan adaylar kurumun belirlediği tarih te ve saatte sınava katılarak başarılı olan adaylar kadroya alınmaktadır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Kamuya alım yapan Kurumlara veya Kuruluşlara başvuru yapmak isteyen adaylar kurumun verdiği başvuru tarihleri içerisinde mutlaka başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvuru tarihleri dışında yapılan başvurular hiç bir şekilde geçerli sayılmayacaktır. Ayrıca adaylar başvurularını kurumunda belirlediği gibi, şahsen, e-posta, online gibi şekilde yapacaklardır. Adaylar başvuru esnasında mutlaka istenilen belgeler ile birlikte başvuru yapmaları gereklidir.

HANGİ KURUMLAR KAMUYA ALIM YAPACAK?

Adaylar bu kamu kurumlarını incelemek için ve başvuru yapmak için aşağıda verdiğimiz bağlantı sayesinde detaylı bir ekranda ilanları inceleyebilirler. Haziran Ayı Memur Personel Alımı adlı haberimizde de tablo şeklinde verdiğimiz ilanları inceleyebilirsiniz. Tabloda, alım yapacak kurum, alım sayısı, kpss olup olmadığı, son başvuru tarihi ve detaylar linki ne ulaşarak inceleyebilirsiniz.

TÜM ALIM HABERLERİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.