Devlet Personel Başkanlığı, İŞKUR veya bakanlıklar ve kurumların resmi İnternet siteleri üzerinde yeni ilanlar yayımlanıyor. Son zamanlarda yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya Polis, Memur ve askeri personel alımları yapılacak. Bu yönde ilanlar duyuruldu ve başvurular alınmaya başlandı.

İşin Olsa ekibi olarak hazırladığımız bu haberimizde sizlere kamuya memur alımları, Askeri Personel Alımları ve Polis Memuru alımları hakkında bilgiler vereceğiz. Ayrıca haberimizde bulunan detaylar sayesinde bu ilanlara başvuru yapabileceksiniz.

FARKLI NİTELİKLERDE 2019 YILI ALIMLARI:

Kamuya memur kapsamında İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri alım yapacak. Polis olarak Polis Akademisi başkanlığı 3 bin kadın polis alacak. Askeri Personel olarak ise Jandarma genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı subay alımı yapacak. Adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler aranmakta olup tüm nitelikleri taşıyan adaylar başvuru yapabileceklerdir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için genel olarak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak , Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranacaktır. Ayrıca özel niteliklere de ulaşmak için aşağıdaki bilgileri inceleyebilirsiniz.

MEMUR ALIMI 2019:

Yayımlanmış olan ilana göre Memur kategorisinde, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri 14 kişilik boş kadro ile, 9 uzman Yardımcısı ve 5 İdari Memur alımı yapacak. Adaylardan özel olarak ise, 2017 veya 2018 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan ve üzer puan almış olmak ve uzman Yardımcısı kadrosu için İngilizce, Almanca veya Fransızca dillerinden biri veya birkaçı için YDS den en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Adaylar başvurularını en geç 06 Mayıs 2019 tarihine kadar saat 17:00 a kadar şahsen veya posta yolu ile gerçekleştirmeleri gereklidir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız

KPSS EN AZ 60 PUAN İLE POLİS ALIMI 2019

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Emniyet Genel müdürlüğüne 3 bin polis memuru alımı yapılacak. Bu kapsamda ilgili ilana lisans mezunları ve Ön lisans mezunları başvuru yapabilecekler, Polis Akademisi Başkanlığı 24. Dönem POMEM kapsamında kadın adaylardan oluşan kadro ile 2 bin 500 Lisans mezunu ve 500 Ön Lisans mezunu kadın polis alımı yapılacak.

Bu bağlamda adaylardan Ön Lisans mezunlarından Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Adaylar başvurularına 05 Nisan 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 22 Nisan 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, sadece https://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabilecekler. Bunun dışında yapılacak hiçbir başvuru kabul edilmeyecektir. Başvuru kılavuzu veya başvurular hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

ASKERİ PERSONEL ALIMLARI 2019

2019 Yılı askeri personel alımları ilanlarına göre, jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Sözleşmeli / Muvazzaf subay alımı yapıyor. Bu kapsamda Jandarma Genel Komutanlığı 274 Jandarma, 30 personel, 9 İkmal, 9 Maliye, 5 Öğretmen (Beden Eğitimi), 3 Bakım, 3 Mühendis (İnşaat), 8 İstihkam, 11 Muhabere, 10 Tabip (Muvazzaf), 2 Diş Tabibi (Muvazzaf) ve 60 Pilot (Muvazzaf) branşlarında alım yapılacak.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ise, 35 Sahil Güvenlik (Güverte), 25 Sahil Güvenlik (Makine), 2 Sahil Güvenlik Mühendis (Elektronik), 1 Sahil Güvenlik Mühendis (Gemi İnşaat), 1 Sahil Güvenlik Mühendis (Makine), 1 Sahil Güvenlik Mühendis (İnşaat), 10 Sahil Güvenlik İkmal, 5 Sahil Güvenlik (Pilot) (Uçak Bakım/Pilotaj), 5 Sahil Güvenlik (Pilot) (Elektronik), 5 Sahil Güvenlik (Pilot) (Bilgisayar) ve 3 Sahil Güvenlik (Pilot) olmak üzere toplamda 97 kişi alınacak.

Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı veya ALES sınavı şartı aranacak. Bu kapsamda adayların, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 65 puan almış olmak veya ALES ten en az 60 puan almış olmak şartı aranmaktadır.

Adaylar başvurularını 09 Nisan 2019 tarihi ile 29 Nisan 2019 tarihleri arasında sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya Şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. İlan hakkında daha fazla bilgi alabilmek için Buraya Tıklayabilirsiniz.

DİĞER MEMUR PERSONEL ALIM İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim