Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ilan kamuoyuna Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile duyuruldu. Yapılan duyuru ile önlisans ve lisans mezunu nüfus memuru alımı yapılacağı belirtildi. Alınacak olan adaylar kaymakamlıklarda ve il, ilçe nüfus dairelerinde görev yapacaktır.

Nüfus memuru alımı ilanı İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlandı ve önlisans mezunlarına 617 kişilik kadro ayrıldığı duyuruldu. Başvurular 15 Mayıs 2017 tarihinde başladı. 22 Mayıss 2017 tarihine kadar adayların müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI

657 sayılı devlet memurları kanunun48. maddesindeki A bendinde belirtilen şartları taşımaları, en az önlisans mezunu olmak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, 2016 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türlerinden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak şartlarına sahip olan adaylar İçişleri Bakanlığı 617 önlisans mezunu nüfus memuru (büro personeli) alımı ilanına başvuru yapabilir.

BAŞVURULAR

İçişleri Bakanlığı 617 önlisans mezunu nüfus memuru (büro personeli) alımına başvuru yapacak olan adayların 22 Mayıs 2017 tarihine kadar e-devlet şifreleri ile İçişleri Bakanlığının resmi internet sitesinden başvuru yapılabilir. Alınacak büro personeli (nüfus memuru) adaylarının ilan detayları ve alacakları maaş hakkında bilgi edinmek için aşağıda ki linki takip ediniz.

İLAN VE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ
NÜFUS MEMURU MAAŞI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim