Türkiye'nin dört bir yanında devlet üniversitesi bulunmakta olup nüfusu yoğun şehirlere üniversite sayısı 2'den daha fazla olabilmektedir. Bu üniversiteler akademisyen, işçi, sağlık personeli ve sivil memur alımları gerçekleştirmekte olup memur alımı ilanlarını merkezi yerleştirme ataması kapsamında yapılmaktadır. Üniversitelerin memur alımı ilaları için KPSS 2018/1 ataması beklenirken sonunda ilan kamuoyuna duyuruldu.

Buna göre devlet üniversiteleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile yayımlanan KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme memur ataması ilanı ile 339 sivil memur alımı yapacağını duyurdu. Peki hangi üniversiteler alım yapıyor ve adaylar başvurularını nasıl yapacak?

ALIM YAPAN ÜNİVERSİTELER NEDİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM üzerinden yapılan duyuru ile farklı üniversitelerin en az lise mezuniyeti düzeyinde olmak üzere toplam 339 sivil memur alımı yapacağı öğrenildi. Peki alım yapan üniversiteler nelerdir? Üniversitelerin listesini hemen aşağı bölümden siz değerli okurlarımıza paylaşıyoruz.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Yukarıda listesi verilmiş olan üniversiteler kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 339 memur alımı yapacaktır. Peki adaylar nasıl başvuru yapabilir? Başvurular 26 Haziran'da başladı ve 5 Temmuz'a kadar sürecek. Adayların bu tarihler içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi AİS üzerinden başvurularını yapması ve 15 TL'lik onay ücretini de ödemesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim