Ülkemizde iki senede bir Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu adaylarına Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlenmektedir. KPSS sınavından alınan puanlar ile adaylar merkezi yerleştirme ataması ya da açıktan atama ile kamu kurumlarına girmeye çalışmaktadır.

Buna göre 2018 yılının ilk merkezi atamasının ilanı ne zaman yayımlanacak derken Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından resmi ilan yayımlandı. Buna göre KPSS 2018/1 ile bin 471 memur alımı yapılıyor. Alımlar en az ortaöğretim mezuniyeti grubundan yapılmaktadır. Peki detaylar nedir?

EN AZ LİSE MEZUNU MEMUR ALIMI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM Aday İşlemleri Sistemleri AİS üzerinden en az lise mezunu toplam bin 471 memur alımı yapılmaktadır. Farklı kamu kurumları daimi süreli olmak üzere memur alımı gerçekleştirmekte olup lise mezunu 80 memur, ön lisans mezunu 609 memur ve lisans mezunu 782 memur alımı yapılmaktadır. Adayların başvuru yapacağı pozisyona ilişkin verilen nitelik kodlarına uyum sağlaması gerekmektedir. Farklı kadrolar için alımlar yapılmakta olup örneğin 50 teknisyen, 16 istatistikçi, 70 apron memuru, 21 kütüphaneci, 24 orman muhafaza memuru, 10 ARFF memuru, 154 tekniker vb. gibi kadrolara memur alımı yapılmaktadır. Peki başvurular nasıl yapılacak?

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Aday İşlemleri Sistemi AİS aracılığı ile KPSS 2018/1 kapsamında toplam bin 471 memur alımı yapılmaktadır. Peki başvurular nasıl yapılır? Başvuru yapacak olan adayların tarayıcılarının url bölümüne https://ais.osym.gov.tr adresini yazması ve KPSS 2018/1 merkezi atama sekmesi üzerinden uygun olduğu pozisyon için başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim