Fethullahçı Terör Örgütü üyesi askerlerin darbe girişiminin ardından söz konusu örgüte üyeliği bulunan kişilerin devlette ki mesleklerinden uzaklaştırılması kararlaştırıldı. Buna göre Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğünde istihdam eden personellerin pek çoğu açığa alınıp işledikleri veya karıştıkları suça göre tutuklanırken kamu kurumlarında ve bakanlıklarda da binlerce memur hakkında soruşturma başlatıldı. Şuana kadar kamu kurumlarında 45 bine yakın memur açığa alınırken haklarında ki soruşturmalar devam ediyor. Şahısların Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu tespit edilirse tamamı meslekten ihraç edilecek.

Binlerce Memur Alınacak

Görevden ihraç edilen memurların yerine yine memur alımı yapılacak. Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin boşalttığı devlet dairelerinde ki görevlerin aksamaması ve buralara FETÖ'cüler yerine hak edenlerin yerleşebilmesi için çalışmalar başlatıldı. Buna göre soruşturmaların bitmesi ile meslekten kaç bin Fethullahçı Terör Örgütü üyesi personel atılırsa o kadar memur alımı yapılacak. Yani alımda sınır yok.

Eğer 40 bin kişi meslekten atılırsa 40 bin memur alınacak. Eğer 60 bin kişi meslekten atılırsa 60 bin memur alınacak yani her hangi bir alımda sınır olmayacak. İlerleyen günlerde soruşturmaların tamamen bitmesi ile bu konu hakkında da detaylı olarak yazılı ve sözlü bir açıklama yapılması beklenmektedir.