Duyuruları önceki günlerde yapılmış olan 2 kamu kurumu için başvurular bugün ( 10 Aralık 2018 ) tarihi itibari ile başladı.Buna göre karayolları Genel Müdürlüğü ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri farklı pozisyonlarda alım yapıyor. Toplamda 88 kişilik kadro ile kamu personeli alımı yapılacak ve adayların başvuru yapabilmeleri için belirtilen genel ve özel nitelikleri taşımaları gerekmektedir.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR NEDİR?

KGM ve Tarım Kredi bünyelerine alımı yapacağı personel adaylarından genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesi doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Sağlık yönünden görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve bunu belgeyelebilmek, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR VE ALIM KADROLARI:

Karayolları Genel Müdürlüğü:

KGM toplamda 43 kişilik boş kadro ile perosnel alacak. Buna göre, Merkez Teşkilatı olan Ankara Merkez için, 3 Elektrik Elektronik Mühendisi, 2 Bilgisayar Mühendisi, 1 Yazılım Mühendisi, 3 İnşaat Mühendisi, 4 Matematikçi ve 1 Şehir Plancısı ve Van Kastamonu Sivas Ve Kars İllerinde, 4 Şehir Plancısı, 8 Makine Mühendisi ve 13 İnşaat Mühendisi alacak. İzmir, İstanbul, Ankara ve Mersin illerinde ise 4 Elektrik Elektronik Mühendisi olmak üzere farklı bölgelerden olan 43 personel alacak.

Adaylardan bu yönde alım yapılacak pozisyona göre belirtilen eğitim seviyesini tamamlamış olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve son 5 yıl içerisinde yapılmış olan KPDS ve YDS'den en az B veya C seviyesinde ingilizce puanı almış olmak şartları aranır.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri:

Tarım Kredi Kooperatifleri bünyesindeki personel eksikliği için memur alımı yapacağını yayımlamıştı. Adayları başvuruların başlamasını beklemekteydi ve başvurular bugün itibari ile başladı. Buna göre Tarım Kredi Kooperatifleri 45 kişilik kadro ile 33 Kooperatif görevlisi ve 12 Ziraat Mühendisi alacak. Alımlar Ön Lisans ve Lisans mezunları için geçerli olup Ziraat Mühendisi pozisyonlarında KPSS şartı aranmayacaktır.

Ancak Kooperatif görevlisi için Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir. Ayrıca adayların 30 yaşını doldurmamıl olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Söz konsu olan 2 kamu kurumu için adaylar başvurularına bugün ( 10 Aralık 2018 ) tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre Tarım Kredi Kooperatifleri için başvurular en geç 28 Aralık 2018 tarihine kadar yapılması gereklidir.  Karayolları Genel Müdürlüğü için en geç 19 Aralık 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. ilgili ilanlar hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru ekranlarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Karayolları Genel Müdürlüğü 43 Kamu Personeli Alımı Başvurusu

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri 45 Memur Alımı Başvurusu

Editör: TE Bilisim