Kamu kurumları alım ilanlarını yayımlamaya devam ederken bazı kurumların ise başvurularında son günlere gelindi. Bugün başvuruları sona eren iki kurum bünyelerine çok sayıda memur personel alımı yapacaklar. Buna göre Karayolları Genel Müdülüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyelerine memur alımı yapıyorlar ve başvuruların ilanların yayımlanması ile başlamasının ardından artık son güne gelindi! Adaylar başvurularını en geç bugün içerisinde yapmaları şarttır. Peki alım şartları ve başvuru yolları nelerdir? 

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ:

Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesine 16 kişilik farklı kadro ile alım yapacağını 12 Aralık 2017 tarihinde belirtmişti ve başvurular başlamıştı. Karayolları Genel Müdürlüğü memur alımlarını, Ankara, İzmir ve mersin illerinde gerçekleştirecek. Toplamda 16 kişi alınacak olup, Mühendislik kadrolarına yer verilmiştir. Buna göre ise adayların bu kadrolarda fakültelerin dört yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir.

Ayrıca adaylardan 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları ve Yabancı dil sınavından puan almış olmak şartlarıda aranacaktır. Adaylar buna göre başvurularını en geç bugün Kara Yolları Genel Müdürlüğü internet sitesinde (www.kgm.gov.tr) yer alan “İlk Atama Başvuru Formu”nu elektronik ortamda doldurarak son başvuru tarihi mesai bitimine kadar aynı adrese iletmeleri gerekmektedir. Daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesine 1 kişilik kadro ile veteriner hekim alacak ve adaylardan bu yönde Fakültelerin veterinerlik bölümlerinden mezun olmaları, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları ve 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları şartları aranacaktır.

Başvurular ise 11 Aralık 2017 tarihinde başlamış olup bugün sona ermektedir. Adaylar başvurularını "https://vskn.tarim.gov.tr/habur’’ internet adresinde yayınlanan başvuru dilekçesini eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurup imzaladıktan sonra istenilen belgelerle beraber Habur Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğü Habur Gümrük Sahası Silopi/ŞIRNAK adresine şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Daha sonra ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 22 Aralık 2017 tarihinde sonuçlar açıklanacaktır. Daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim