Karayolları Müdürlüğü kendi bünyesinde istihdam etmek üzere her sene personel alımı yapmaktadır. Kamu Personel Sınavından alınan sonuçlar ile bünyesine memur alımı yapan kuruluş yıl içerisinde yol bakım onarım çalışmalarınad görev yapmak üzere 4/B statüsünde çalışan sözleşmeli taşeron işçi alımı da gerçekleştirmektedir. Peki 2016/1 kapsamında Karayolları Müdürlüğü personel alımı yapacak mı?

Karayolları Müdürlüğü Personel Alım İlanları 2016

Karayolları Müdürlüğü 2016 yılının ilk ataması olacak olan 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi Atama kapsamında kendi bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını belirtti. Lojistik alanında nitelik kodlarına saihp olan kişiler bu kadrolara başvuracak. Ancak bilindiği gibi Karayolları Müdürlüğü diğer kurumlara oranla az işçi alımı yapmakta olup bu yüzden yığılmayı engelleyememiştir. Bu sebepten ötürü lojistik alanında eğitim görmek isteyen öğrenciler genel olarak devlet okulları yerine özel okulları tercih etmekte ve yabancı dil öğrenerek özel kurumlarda istihdam etmeye çalışmaktadır.
Karayolları Müdürlüğünde memur olarak istihdam etmek isteyen personeller 22 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan başvurulara müracaat ederek aldığı puanı ile boş kadrolara yerleşebilir.

Hangi Nitelik Kodların Sahip Olmak Gerekiyor

Karayolları Müdürlüğü personel alımı yapacak peki hangi nitelik kodlarına özel pozisyonlar açıldı.
3219:Uluslararası Lojistik, Lojistik, Lojistik Yönetimi, Uluslararası Taşımacılık Yönetimi, Kargo, Kargo Hizmetleri, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik önlisans programlarının birinden mezun olmak. 
3481: Uluslararası Ticaret ve Lojistik önlisans programından mezun olmak. 
6225: M.E.B.'Dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak, 
Genel Müdürlük alımlarını taşra teşkilatlarından yapacak olup, Kars/Merkez bölgesinden gerçekleştirecektir. 

Yukarıda belirtilmiş olan nitelik kodlarına sahip olan adaylar ÖSYM üzerinden Karayolları Müdürlüğü için başvuruda bulunabilir
Editör: TE Bilisim