Devlet Personel Başkanlığı devamlı olarak memur alımları için ilan yayımlıyor. Yayımlanan memur alım ilanı 2018 yılı için bir çok zabıta memuru alımı ve itfaiye eri alımı yapılacak. Adaylar başvuru yapabilmeleri için belirtilen nitelikleri taşımak zorundadırlar. Ayrıca başvuru yapacak adaylar mutlaka başvuru tarihleri içerisinde başvuru yaomak zorundadırlar. Bu sebeple adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak şartı ve diğer genel ve özel şartlar aranacak.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

Kamuya alımı yapılacak zabıta memuru ve itfaiye eri alım ilanları için adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir sıç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak, Yapılacak Güvenlik araştırması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranmaktadır.

ÖZEL ŞARTLAR:

İlgili poziyon için adaylardan özel olarak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunlaru için KPSSP3 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmak, İlgili poziyonlar için Lise, Önlisans veya Lisans mezunu olmak, Daha önce çalıştığını kurumdan veya kuruluştan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Erkek adaylardan en az 1.67cm ve Bayan adaylarda 1.60 cm boyunda olmak, Sınavın yapılacapı tarih itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak.

AYrıca İtfaiye eri pozisyonuna başvuru yapaca kadaylar için en az B Sınıfı ehliyete sahip olmak ve sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları gerekmektedir.

ZABITA MEMURU VE İTFAİYE ERİ ALIMLARI:

Kamuya alımı yapılacak Zabıta Memuru ve İtfaiye eri alım ilanlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki bağlantılar sayesinde ilanlar hakkında detaylı bilgi alab,lir ve başvuru bilgilerine ulaşarak başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Tutak Belediyesi Zabıta Memuru Alımı

Burdur Söğüt Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Alımı

Van Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri Alımı

Söğüt Belediyesi Zabıta Memuru ve İtfaiye eri alımı

Diğer Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri alım ilanları yayımlandığında haberdar olmal için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Mobil Uygulamamız sayesinde ilgili ilanlar telefonunza anında bildirim gelecektir.

Editör: TE Bilisim