Farklı platformlarda yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya çok sayıda alım yapılacak. Bu yönde ilanlar yayımlandı ve adaylar başvurularını belirtilen başvuru şartları doğrultusunda gerçekleştirecekler. Buna göre farklı kamu kurumları ve kuruluşları ile farklı kadrolarda alım yapılacak. Bizde İşin Olsa Ekibi ( www.isinolsa.com ) olarak sizler için hazırladığımız bu haberimizde sizlere alım kamuya memur ve kamu personeli alımı yapacak olan kurumlar ve yayımladıkları ilanlar hakkında bilgiler vereceğiz.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK?

Bu bağlamda Bakanlıklar. Başkanlıklar, Müdürlükler, Özel Kurumlar, Belediyeler ve farklı kurumlar memur alımı ve personel alımı yapmayı planlıyor. Adaylardan bu yönde bazı genel ve özel nitelik aranmakta olup adayların bu şartları taşımaları doğrultusunda, Enerji Bakanlığı, OGM, EGM, SSB, MSB, üniversiteler, Dışişleri Başkanlığı, TİKA, İMMİB, TCDD. Belediyeler bankalar, gibi kurumlara başvuru yapabilecekler.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Söz konusu ilanlar için adaylardan bazı nitelikler aranmakta, Buna göre 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesine göre, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, İlgili pozisyonunda verilen görevleri yerine getirmesine mani olacak herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak.

Ayrıca özel olarak ise, alım kadrosuna göre yaş şartını taşımaları şarttır. Bu yönde Zabıta Memurluğuna başvuru yapacak adaylardan 30 ve diğer memur alım pozisyonları için 35 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir. Alım Yapılacak pozisyon seviyesine göre, Lise, Ön lisans veya Lisans mezunu olmak ve eğitimini alım kadrosuna göre tamamlamış olmak, KPSS şartı aranan ilanlar için, ÖSYM tarafından yapılan ve Geçerlilik süresi dolmamış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Lisans mezunları için KPSSP3 v Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 55, 60 veya 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Tabi ki bazı kurumlar adaylardan KPSS şartı arıyor olsa da bazı kurumlar KPSS şartı olmadan personel alımı yapacak. Bu kurumlar ise, TCDD, TÜBİTAK ve İş bankası dır.

BAŞVURULAR VE ALIM YAPAN KURUMLAR:

ilgili ilanlara başvuruların bazıları başlamış olup önümüzdeki günlerde sona erecektir. Adaylar bu yönde başvurularını, elektronik ortamda, şahsen veya posta yolu ile yapabilirler.

Alım Yapacak Bakanlıklar:

Kamuya, Enerji ve tabii Kaynaklar bakanlığı 5, Milli Savunma Bakanlığı 165, Dışişleri Bakanlığı 5 ve Ulaştırma Bakanlığı 10 olmak üzere alım yapılacak. Detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Enerji, Milli Savunma, Ulaştırma ve Dışişleri Bakanlığı 205 Devlet Memur Alıyor!

Alım Yapan Müdürlükler:

Orman genel Müdürlüğü 20 Orman Muhafaza memuru, Emniyet Genel Müdürlüğü 97 kişilik boş kadrosu ile 10 Sözleşmeli Avukat, 54 Kadrolu Hizmetli, 18 Kadrolu Aşçı ve 15 Kadrolu Psikolog alımı yapılacak. TCDD ise 356 Personel Alacak. Detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

OGM, EGM ve TCDD KPSS'li KPSS'siz 473 Kadrolu Kamu Personeli Alıyor! İşte Şartlar?

Alım Yapan Üniversiteler:

Kamuya 4 üniversite sözleşmeli personel alacak. Buna göre Ankara üniversitesi 6, Gaziantep üniversitesi 54, Eskişehir Osmangazi üniversitesi 55 ve Yıldız Teknik üniversitesi 8 olmak üzere toplamda 123 personel alınacak. İşte Detaylar.

4 Üniversite 123 Sözleşmeli Personel Alımı İçin İlan Yayımladı!

Alım Yapan Bankalar:

Kamu statüsünde kamuya alım yapan Merkez Bankası ve İş Bankası personel alacak. Buna göre Merkez Bankası 30 personel alacak ve İş bankası En az lise mezunu Şoför alacak. Detaylar aşağıdaki bağlantıdadır.

Merkez Bankası ve İş Bankası En Az Lise Mezunu Personel Alımı Yapıyor!

Alım Yapan Başkanlıklar:

3 farklı başkanlık bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için persoel alacak. Buna göre Savunma Sanayi Başkanlığı 38, TİKA ( Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ) ise bünyesine 9 ve Genelkurmay Başkanlığı 10 Personel alacak.

3 Başkanlık ( Genel Kurmay , TİKA ve SSB ) KPSS En Az 65 Puan İle Personel Alıyor

Alım Yapan Diğer Kurumlar:

Kamuya alım yapacak diğer kurumlar ise, TÜBİTAK, Türk Standardları Enstitüsü ( TSE ), Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu ( TİHK ) ve İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği ( İMMİB ) tir. Buna göre, İMMİB 22, TSE 5, TÜBİTAK 9 ve TİHK ise 13 memur alımı yapacak.

4 Kuruma KPSS En Az 60 Puan İle veya KPSS'siz Memur Alımı Yapılıyor!

MEMUR ALIM İLANLARINI TAKİP ETME VE HABERDAR OLMA:

Kamuya yayımlanacak memur alımı, İşçi Alımı, Personel Alımı, Askeri Personel gibi ilanlardan anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerek ilanlardan anında haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Eğer ilanları sosyal medya üzerinden takip ediyorsanız ve yeni ilanların her zaman ana sayfanızda olmasını istiyorsanız bizleri sosyal medya üzerinden takip ederek diğer memur adayları ile fikir alışverişi yapabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim