Ülkemizde bulunan kamu kurumları veya kamu kuruluşları devamlı olarak memur personel alımı ilanları yayımlıyorlar. Yayımlanan ilanlara göre kamuya 4 bin 900 memur alımı yapılacak. Alımlar farklı kurumlara ve farklı niteliklerde yapılacak olup adaylarında bu yönde kurumlar veya bakanlıklar tarafından belirtilen şartları taşımaları zorunludur. Ayrıca aşağıda sizlerle paylaşacağımız kurumların hepsi Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramakta olup bu yünde KPSS en az 60 puan ile alım yapmaktadırlar. Ayrıca alım yapan bazı kurumlar KPSS puan şartı belirtmemiş olup bazıları ise KPSS 70 puan ile alım gerçekleştiriyorlar.

İlgili ilanlara adayların başvuru yapabilmeleri için 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri ve 2016 veya 2017 yılllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından ilgili uanı almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca bunlar dışında alım yapılacak kadrosuna göre özel şartlarda aranmakta olup adayların başvuru yapacakları kadro için ilgili niteliği taşımaları zorunludur.

KPSS EN AZ 60 PUAN İLE ALIM YAPAN KURUMLAR:

İlgili kamu ilanları Devlet personel başkanlığı, İTürkiye İş Kurumu veya alım yapacak kurumun resmi internet sayfalarında yayımlanan ilanlara göre kamuya 4 bin 900 kişilik boş kadro ile alım yapılıyor. Buna göre çeşitli Bakanlıklar, Üniversiteler, Kurumlar ve Vakıflar bünyelerine alım yapacaklar. İşin Olsa (www.iniolsa.com) ekibi olarak sizler için kamuya alım yapan kurumların tamamını bir araya topladık ve aşağıda sizlere detaylı bilgileri ile sunuyoruz. Ayrıca bunlar gibi ilanları devamlı olarak takip edebilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek telefonunuza memur perosnel alımları hakkında bildirimler alabilirsiniz. İşin Olsa Mıobil Uygulaması için Aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. İşte kamuya alım yapan kamu kurumları aşağıdaki gibidir.

İşin Olsa Mobil Uygulaması

Soyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 5 Personel Alımı: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesine farklı pozisyonlarda ve farklı bölgelerde kamu personeli alımı gerçekleştirecek. Ayrıca adayların bu yönde KPSS'den en az 60 puan almış olmaları şarttır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Et ve Süt Kurumu 11 Personel Alımı: Et ve Süt Kurumu bünyesine farklı pozisyonlarda toplamda 11 kişi alacak. Buna göre, 2 Soğutma Sistemi Operatörü, 1 kaynak Teknisyeni, 1 Şoför-Yük, 6 Kasap ve 1 Elektrik Teknisyeni pozisyonlarında alım yapacak. Adayların KPSS'den en az 60 puan almış olmaları gerekmekte olup detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

BOTAŞ 13 İşçi Personel Alımı: BOTAŞ en az lise mezunu olan 13 kişi alacak. Buna göre 3 Engelli Personel pozisyonunda Büro Görevlisi ve 10 Eski hükümlü Teknisyen alacak. Adaylar başvuru yapabilmeleri için başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Sahil Güvenlik Komutanlığı 240 Memur Alımı: Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyonlarda toplamda 240 kişilik boşluk ile alım gerçekleştirecek. Buna göre Sahil Güvenlik Komutanlığı Lise mezunu 176 ve Önlisans mezunu 64 personel alacak. Adayların başvuru yapabilmeleri için KPSS'den en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca başvurular en geç 30 Nisan 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Sahil Güvenlik Komutanlığı 160 Astsubay Alımı: Sahil Güvenlik Komutanlığı 160 kişilik astsbay kadrosuna, 35 Makine, 90 Güverte, 10 Uçak Bakım,5 idari, 10 İkmal ve 5 Bilgi Teknolojileri branşlarında alım yapacak. Adayların bu yönde KPSS'den en az 60 puan almış olmaları şarttır. Başvurular en geç 23 Nisan 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları şarttır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Jandarma Genel Komutanlığı 3 Bin 400 Astsubay Alımı: Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine toplamda 3 bin 400 kişilik boş pozisyon ile Bay veya Bayan astsubay alımı yapacağını belirtti. Adaylardan bazı nitelikler aranacak olup bu nitelikler arasında Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak şartı da aranacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi 3 Personel Alımı: Sağlık Bilimleri Üniversitesi 3 kişilik boş kadro ile, Ankara ve İstanbul illerinde alım yapacağını belirtti. Bu yönde sözleşmeli olarak alınacak u adaylardan bazı nitelikler aranmakta olup başvurularını en geç 01 Mayıs 2018 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Detaylar için Buraya Tıklayınız.

Sahil Güvenlik Komutanlığı: Devlet personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Sahil Güvenlik Komutanlığı Lise mezunu ve KPSS'ye girmiş olmak şartı ile ilgili bölümlerden mezun olan Mekaniker-Deniz Motorları mesleğinde 1 kişilik pozisyon ile alım yapacak. İlanın ayrıntıları için Buraya Tıklayınız.

Cumhuriyet Üniversitesi 103 Personel Alımı: Cumhuriyet Üniversitesi bünyesine 103 kişilik boş pozisyon ile en az lise mezunu sözleşmeli olarak 100 Hemşire ve 3 Ebe alımı gerçekleştirecek. Adaylar başvurularını en geç 07 Mayıs 2018 tarihine kadar yapmış olmaları gerekmektedir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Mersin Üniversitesi 195 Personel Alımı: Mersin Üniversitesi en az lise mezunu olan ve 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına giren, 153 Sözleşmeli Hemşire, 39 Sağlık teknikeri, 2 Diğer Sağlık Personeli olmak üzere toplamda 195 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Sayıştay Başkanlığı 45 Memur Alımı: Sayıştay Başkanlığı 45 kişilik boş kadrosu ile bünyesine İç Denetçi Yardımcısı kadrosunda memur alımı gerçekleştirecek. Bu yönde adaylardan, Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları gerekmekte olup, adaylar başvurularını en geç 24 Nisan 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri şarttır. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Inönü Üniversitesi 154 Sözleşmeli Personel Alımı: Inönü Üniversitesi 154 kişilik boş kadrosu ile sözleşmeli olarak 130 Hemşire, 20 Sağlık Teknikeri, 2 Fizyoterapist, 1 psikolog ve 1 Biyolog alacak. Adaylar başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvurularını en geç 02 Mayıs 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri şarttır. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Uludağ Üniversitesi 191 Personel Alımı: Uludağ Üniversitesi bünyesine 191 kişilik boş kadrosu ile, 149 Hemşire, 37 Sağlık Teknikeri, 2 psikolog, 2 Fizyoterapist, 1 Diğer Sağlık Personeli olmak üzere toplamda 191 sözleşmeli kamu personeli alımı gerçekleştirecek. Adaylar başvurularını en geç 26 Nisan 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri şarttır. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Necmettin Erbakan Üniversitesi 210 Personel Alımı: Necmettin Erbakan Üniversitesi 210 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak En az lise mezunu olan, Önlisans mezunu ve lisans mezunu sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Bozok Üniversitesi 102 Personel Alımı: Bozok Üniversitesi farklı kadrolarda olmak üzere 64 Hemşire, 6 Ebe, 2 Eczacı, 6 Diğer Sağlık Personeli, 3 Laborant, 19 Sağlık Teknikeri olmak üzere toplamda 102 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Buna göre adaylar en geç 30 Nisan 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Adnan Menderes Üniversitesi 70 Personel Alımı: Adnan Menderes Üniversitesi hemşirelik pozisyonunda 70 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak alım yapacak. Adaylar başvuru yapabilmeleri için en az Lise mezunu olmaları gerekmektedir. KPSS'den en az 70 puan adaylar başvuru yapabilirler. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Yıldız Teknik Üniversitesi 10 Personel Alımı: Yayımlanan ilanlara göre Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyonlarda sözleşmeli olarak bilişim personeli alımı yapacağını belirtti. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.