Kamuya sürekli olarak memur ve personel alımları yapılmaya devam ediyor. Normal koşullarda memur alımları bilindiği usüller ile yapılmakta olup bazı özel durumlarda memur alımları kısıtlanmakta ve sadece belirlenmiş olan adayların alımları yapılmaktadır. Sosyal Hizmetler kapsamında alınacak olan memurlarda da başvuracak olan adayların bazı şartları sağlamış olması gerekmekte olup bu şartlara uyum sağlamayan adayların alımları yapılmamaktadır. Alınacak olan 3 bin 200 memur alımı başvuruları halen devam etmekte olup adayların son 20 Ocak 2017 tarihine kadar mutlaka başvuru yapması gerekmektedir.

3 Bin 200 Memur Alımı Kimler Başvurabilir

Sosyal Hizmetler kapsamında alınacak olan 3 bin 200 memur adayların en az ilköğretim mezunu olması istenmekte olup ortaokul, lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar için ayrı ayrı kadrolar açılmış durumdadır. Adayların başvurabilmesi için;

 haklarında korunma ya da bakım tedbiri kararının alınması gerekmekte olup Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sosyal hizmetlerinden azami 2 sene yararlanmış olması gerekmektedir. Üzerlerinde her hangi bir haklarında korunma, bakım tedbiri olmayan ya da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hizmetlerinden 2 sene yararlanmamış olmayan adaylar bu kadrolara başvuru yapamamaktadır. Alımların bir bölümü KPSS sonuçlarına göre yapılmakta olup büyük bir bölümü kura yöntemi ile yapılacaktır. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıda ki linki takip etmesi gerekmektedir.

https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-hizmetler-kanunu-kapsaminda-ise-yerlestirme-tercih-islemleri
Editör: TE Bilisim