Ülkemizde bulunan bir çok Bakanlık, Başkanlık, Kamu Kurumu veya Kamu kuruluşu bünyesinde her yıl memur personel alımı yapmaktadırlar. Son günlerde çok sayıda ilan yayımlandı ve farklı pozisyon ve niteliklerde binlerce memur alımı, İşçi alımı ve personel alımı yapılacak. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizler için hazırladığımız bu haberimizde sizlere ilgili ilanlar hakkında detaylar vereceğiz. Adaylardan aranacak gene şartlar ve özel şartlar nedir? Hangi kurum hangi pozisyonda personel alımı yapacak? tüm bu detayları ilgili haberimizde bulabilirsiniz.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Kamuya 12 bin 200 kişilik boş kadro ile memur personel alımı yapılacak olup adayların bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için belirtilen başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesine göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak gibi genel şartlar aranır.

Özel olarak ise, ÖSYM tarafından yapılmış ve süresi geçmemiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavından puanı almış olmak, 18 yaşını tamamlamış ve ilanda belirtilen yaş sınırında olmak, ve En az lise mezunu olmak kaydı ile, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmaları gerekmektedir.

Ayrıca bu haberimizde İşin Olsa ekibi olarak sadece Düşük KPSS puanı alım yapan yani en az 50 , 60 ve 65 puan ile alım yapan kurumlar hakkında bilgi vereceğiz.

HANGİ KURUM ALIM YAPACAK?

Son Zamanlarda yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya, Savunma Sanayi Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığıdır. Aşağıda ilgili ilanlar için özel şartları ve alım yapılacak kadroları sizlere aktaracağız.

Gençlik ve Spor Bakanlığı :

Gençlik ve Spor Bakanlığı KPSS puanı ile bünyesine 1483 Memur Personel alacak. GSB toplamda 3 bin 243 kişilik boş kadro için alım ilanı yayımladı ancak bazı kadrolar için yani Ön Lisans ve Lisans mezunu olan kadrolar için adaylardan KPSS den en az 60 puan almış olmak şartı arayacak. Buna göre, Ön lisans Mezunu, Makine Teknikeri 31, Bilgisayar Donanım Teknolojisi teknikeri 22, Çim Alan tesisi ve Yönetimi teknikeri 6, Gençlik Lideri 404 kişi alacak. Lisans mezunu ise, 69 Muhasebeci ve 951 Gençlik Lideri olmak üzere toplamda 1483 personel alacak. Adaylar başvurularını en geç 15 Şubat 2019 tarihine kadar İŞKUR üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

İçişleri Bakanlığı:

Bakanlık geçtiğimiz gün bünyesine 1200 Memur alımı yapacağını ilan etmişti. Buna göre İçişleri Bakanlığı Merkez ve taşra teşkilatı olmak üzere farklı kadrolarda alım yapacak. Merkez Teşkilatına 36 ve Taşra teşkilatına 1164 memur alımı yapılacak olup adaylardan kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak. Adalar başvurularına 21 Şubat 2019 tarihinde başlayacak olup en geç 26 Şubat 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlgili ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için ve ilanın tam metnini incelemek için Buraya Tıklayınız.

Diyanet İşleri Başkanlığı:

Diyanete 9 bin 500 kişilik boş kadro ile Lise, Ön lisans ve Lisans mezunu personel alımı yapılacak. Adaylardan bu yönde Kamu Personeli seçme sınavından en az 50 puan almış olmak şartı ve bazı özel nitelikler aranacak. Buna göre DİB Sözleşmeli Olarak, 3 Bin Kur'an Kursu Öğreticisi, 6 bin İmam-hatip ve 500 Müezzim kayyım alacağını duyurdu. Adaylar başvurularına 07 Şubat 2019 tarihinde başlamış olup en geç 15 Şubat 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre ilan için daha detaylı bilgi almak ve ilanın tam metnine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Savunma Sanayii Başkanlığı:

SSB geçen aylarda bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı niteliklerde ve guruplarda toplamda 34 kişilik boşluk ile alım yapacağını açıkladı. Buna göre Savunma Sanayii Başkanlığı, adaylardan kamu personeli Seçme Sınavından KPSSP1 puan türünden en az 65 puan ve 70 puan almış olmak şartı ile birlikte Yabancı Dil Sınavından da puan almış olmaları gerekmektedir. Başvurular en geç 15 Mart 2019 tarihine kadar yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

YENİ İLANLAR YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMA:

İlanlar yayımladığında anında haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek yayımlanacak ilanlardan anında haberdar olabilir ve ilanların başvuru sürelerini kaçırmadan başvuru yapabilirsiniz. Veya www.isinolsa.com ekibi tarafından yönetilen ve güncel olarak adaylara yönelik paylaşımlar yapılan Sosyal medya grubumuza katılabilir veya İnstagram hesabımızı takip ederek güncel ilanları her zaman profilinizde bulabilirsiniz

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim