Ülkemizde faaliyetlerine devam eden kamu kurum ve kuruluşları boş kadroların doldurulması için personel alım ilanları yayımlamaya devam ediyor. Gerekli ilanlar kamu kurumları tarafından hazırlanmakta ve Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyurulmaktadır. Yeni yayımlanan ilanlara bakıldığın da kamuya çok sayıda memur personeli alımı yapılacağı görülmektedir.

Yine 2017 yılına ait kamu kurumların yayımlamış olduğu performans raporlarına bakıldığında da personel alımlarının yapılacağı görülüyor. Peki hangi kurumlar alım yapacak? Alımların ne zaman yapılması bekleniyor?

Hangi Firmalar İçin Alım Yapılacak

Kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan duyurular ve yayımlanan performans raporlarına bakıldığında aşağıda ki kurumların personel alımları yapılacağı görülmektedir.

Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. (PTT)

PTT, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanının yayımladığı duyuru ile 2017 yılı içerisinde toplam 2 bin 500 personel alımı yapacak.

Orman Bakanlığı

Orman Bakanlığı ilan ettiği 2017 yılı performans programına göre bin 100 personel alacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)

Sosyal Güvenlik Kurumu, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığına 3 bin personel alımı yapmak istediğini gönderdi. Ancak alım yapılacak mı bilinmiyor.

Adalet Bakanlığı

Adalet Bakanlığı da 2 bin 750 hakim ve savcı alımı yaptığı gibi yine yıl içinde zabıt katibi, gardiyan ve infaz katibi alımı yapacak.

İçişleri Bakanlığı

İçişleri Bakanlığı performans programına göre yıl içinde bin 326 personel alımı yapacağı görülmekte olup EGM, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları için güvenlik personelleri alınmaya devam ediyor.
Editör: TE Bilisim