Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kamu kurum ve kuruluşları boş pozisyonların doldurulması için personel alım ilanları yayımlamaya devam ediyor. Yine Bakanlıklar resmi internet sitesi aracılığı ile yayımladığı peformans raporları ile yıl içerisinde toplam kaç personel alımı yapacaklarını duyurdukları gibi Bakanlarda personel alımları hakkında açıklama yapmaktadır.

Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı bu sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 74 bin 250 memur personel alımı yapılacak. Peki hangi bakanlık hangi kadro için toplam kaç personel alımı yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı

Milli Eğitim Bakanlığı Mart ayında atama başvuruları ve mülakat başvurularını alarak çok sayıda öğretmen kadrosu için toplam 2 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapacak. Nisan ve Mayıs ayında bu atamalara yönelik sözlü mülakatlar yapılacak.

Sağlık Bakanlığı

Sağlık Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 16 bin 500 sağlık personeli, 13 bin doktor ve 17 bin özel şirket çalışanı alımı yapacak. Mart ayı içerisinde 3 bin 900 kişilik sağlık personeli alınması bekleniyor.

Adalet Bakanlığı

Adalet Bakanlığı ÖSYM tarafından 3 Haziran 2017'de yapılacak olan sınav ile 2 bin yeni mezun ve 750 eski mezunlardan olmak üzere toplam 2 bin 750 hakim ve savcı alımı yapacak.

Yine yıl içerisinde Adalet Bakanlığının zabıt katibi, infaz katibi mübaşir ve şoför kadrosu için toplam 5 bin memur personel alımı yapılması da bekleniyor.