Ülkemizde ki kamu kurum veya kamu kuruluşları personel eksikliğini tamamlamak için yeni alımlar yapmaktadır. İlanlara göre kamuya çok sayıda memur personel alımı yapılıyor. Kamuya alımlarda adaylardan genellikle Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmakta ve adayların KPSS puan sıralamasına göre kadro sayısının belirli kat sayısı kadar aday Kurumlar tarafından yapılacak Giriş Sınavına katılmaktadır. Yapılan Giriş sınavı sonucuna göre ise kurumların resmi internet sitelerindeki duyurular ile adaylar diğer aşamalardan geçmektedir.

Buna göre En az lise mezunu kamuya 700 memur personel alımı yapılmakta ve bu kurumlara aşağıdan ulaşabileceksiniz.

Bir çok kamu kurumu alım sırasında taban puanı olarak 70 puanı belirlese de bazı kurumlar Düşük KPSS puanı ile alım yapmaktadır. Sizler için sürekli olarak kamu ilanlarını takip edip sizleri bilgilendirmekteyiz. Sizler için hazırladığımız bu haberimizde şu anda alım başvuruları devam eden kurumları bir tek sayfa altına topladık ve herhangi bir kaynak aramaksızın bütün ilanlara buradan ulaşabileceksiniz. Aşağıdaki kurumların hepsi Kamu Personeli Seçme SInavı puan durumuna göre alım yapmakta ve En az 60 puan ile başlamak sureti ile 85 puan ile de alım yapan kurumlar aşağıda yer almaktadır. İlanlar hakkında kısa bilgilere aşağıdan ulaşabileceksiniz.

GENELLİKLE HANGİ NİTELİKLER ARANIR?

Kamuya alımlarda adaylardan genellikle, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, En az lise mezunu olmak ve bu yönde KPSS den puan almış olmak, Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP94 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan şartları aranır.

Ayrıca alımlar farklı kadrolar için geçerli olmakta olup adayların bu yönde istenilen seviyedeki Eğitim Kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

Başvurular ise kurumların belirlediği tarihler arasında ve başvuru şeklinde yapılacak olup, Başvuru tarihleri dışında ve istenmeyen yöntem ile yapılan başvurular kabul olmayacaktır.

KAMUYA 700 MEMUR PERSONEL ALINIYOR!

İçişleri Bakanlığı: İçişleri Bakanlığı toplamda 18 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtti. İçişleri Bakanlığı bünyesine Dernekler Denetçi Yardımcısı alacak olup, adaylardan ise 2017 yılı KPSSP23 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacaktır. Adaylar  En az dört yıllık eğitim veren fakültelerin hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmuş olmaları gereklidir. Başvurular ise, 08 Ocak 2018 tarihi ile 12 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Kafkas Üniversitesi: Kafkas Üniversitesi bünyesine boş kadro ile 11 Sözleşmeli hemşire alımı yapacak ve adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak şartı aranacak. Bu yönde 2016 yılı KPSs puanı geçerli sayılacak olup, adaylar ilana başvurularını en geç 02 Ocak 2018 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı: Savunma Sanayii Müsteşarlığı bünyesine toplamda 10 kişilik kadro ile Savunma Sanayii Uzman yardımcısı alacak. Alım kadroları farklı Mühendislik alanlarına dağıtılmış olup, adayların bu kadrolara göre eğitim almış olmaları ve 2017 yılı Kamu personeli Seçme Sınavından en az 85 puan almış olmaları gereklidir. Başvurular ise en geç 12 Ocak 2018 tarihine kadar yapılması gereklidir. Daha fazla bilgi için Buraya Tıklayınız.

Gençlik ve Spor Bakanlığı: ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı 2017/9 Tercihleri ile bünyesine 60 kişilik boş kadro ile alım gerçekleştirecek. Toplamda 60 kişiye göre 26 sı Önlisans mezunu ve 34 ü Mühendis kadrosuna alınacak. Önlisans mezunları Tekniker kadrosuna Lisans mezunları ise Mühendislik kadrosuna alınacaktır. Adaylar tercihlerini en geç 21 Aralık 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri şarttır. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesine 4 kişilik kadro ile 7., 8. ve 9. dereceli Genel Hizmetler sınıfında Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcısı alacak.Adaylardan üniversitelerin 4 yıllık eğtim veren fakültelerinden mezun olmuş olmaları ve 2017 yılı KPSS den en az 70 puan almış olmaları istenecektir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Ekonomi Bakanlığı: Ekonomi Bakanlığı10 kişilik boş kadro ile 1 Kıdemli Bilgi Güvenliği uzmanı, 2 Kıdemli Sistem uzmanı, 1 Kıdemli Ağ Uzmanı, 1 Kıdemli veritabanı Uzmanı, 1 uygulama Sunucu Uzmanı, 1 Kıdemli Yazılım Uzmanı ve 3 Yazılım Geliştirme Uzmanı alacak. Buna göre adaylardan ise 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı istenecek. Bütün nitelikleri taşıyan adaylar başvurularını en geç 29 Aralık 2017 tarihine kadar yapmaları gereklidir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Dışişleri Bakanlığı: Dışişleri Bakanlığı bünyesine 10 kişilik boş kadro ile  Fiziki Destek personeli pozisyonunda 10 kişilik boş kadro ile Şoför alımı yapacak. Adaylar başvuru yapabilmeleri için en az lise mezunu olmak zorunda ve bu yönde Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak zorundadır. Başvurular ise 02 Ocak 2018 tarihi ile 12 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Detaylı bilgi içn Buraya Tıklayınız.

TÜVASAŞ :TÜVASAŞ yayımladığı ilana göre bünyesine 19 kişilik boş kadro ile Makine Mühendisi 5 kişi, Elektrik Elektronik Mühendisi 6, Endüstri Mühendisi 2, Metalurji-Malzeme Mühendisi 2, Kimya Mühendisi 2 ve Yazılım Mühendisi olarak 2 kişi alacak. Adayların bu kadrolar için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Başvurular ise en geç 29 Aralık 2017 tarihine kadardır. Detaylı bilgi için Tıklayınız.

Muş İl Özel İdaresi KPSS 55 Puan ile 1 Ziraat Mühendisi alacak. Detaylar için Tıklayınız.

TCDD: TCDD ve TCDD Taşımacılık bünyelerindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda toplamda 383 kişilik boş kadro ile personel alacak. Buna göre TCDD Taşımacılık 88 ve TCDD 295 kişi alacak. Adaylardan KPSS 60 puan ve en az lise mezunu olmak şartları aranacaktır. Başvurular en geç 21 Aralık 2017 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

TEMSAN: Türkiye Elektro Mekanik A.Ş Genel Müdürlüğü işçi personel boşluğunu doldurmak için 63 kişilik kadro ile alım yapacağını belirtti ve alım kadrolarının farklı pozisyonlar olduğunu bildirdi. Adaylardan KPSS en az 60 puan şartı aranacak olup alım başvuruları en geç 21 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecektir. Detaylar için Tıklayınız.

ETT 3 Ototbüs Şoförü Alımı: İETT bünyesindeki şoför eksikliğini karşılamak için Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden puan almış olan 3 Otobüs Kaptanı ( Şoför ) alımı yapacak. Başvurular en geç 20 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecektir. Detaylı bilgi için Tıklayınız.

Çukurova Üniversitesi: Çukurova üniversitesi bünyesine 38 kişilik boş kadro ile 11 Sağlık Teknikeri, 1 Sağlık Fizikçisi ve 26 Hemşire olmak üzere toplamda 38 Sözleşmeli personel alımı yapacak. Adaylardan ise en az lise mezunu olmaları ve Kamu personeli seçme sınavından lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacaktır. başvurular ise en geç 25 Aralık 2017 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

İstanbul Teknik Üniversitesi: İstanbul Teknik Üniversitesi 10 kişilik kadro ile sözleşmeli olarak Büro personeli alımı yapacağını belirtti ve adaylardan 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSSp3 ve KPSSP93 puan türünden puan almış olmak şartı arıyacağını belirtti. Adaylar başvurularını en geç 22 Aralık 2017 tarihine kadar yapmaları zorunludur. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Danıştay Başkanlığı: Danıştay bünyesindeki personel eksikliği için en az lise mezunu olan ve KPSSP94, KPSSP93 ve KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olan 7 Destek Personeli alacak. Detaylar için Tıklayınız.

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu: Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Nükleer Enerji Mühendisliği 2, Makine Mühendisliği 1, İnşaat Mühendisliği 2, Endüstri Mühendisliği 2 ve Hukuk alanında 2 kişi olmak üzere toplamda 9 kişilik boş kadro ile alım yapacak ve adaylardan 2017 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı ve Yabancı dil sınavı şartı aranacaktır. Başvurular ise en geç 08 Ocak 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Detaylar için Buraya Tıklayınız.

Emniyet Genel Müdürlüğü: Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine Kadrolu personel pozisyonunda toplamda 31 kişilikboş kadro ile Avukat alımı yapacağını belirtti ve bu yönde adaylardan 2016 veya 2017 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak şartı aranacak. Ayrıca alımlar farklı illerde yapılacak olup adaylar başvurularını en geç 22 Aralık 2017 tarihine kadar Alım yapılacak il Emniyet Müdürlüklerine şahsen müracat etmeleri gerekmektedir. Detaylı Bilgi için Buraya Tıklayınız.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı: Orman ve Su işleri Bakanlığı  7 kişilik kadro ilei 1 Veri Tabanı Uzmanı, 1 Kıdemli CSB Yazılık Uzmanı, 4 Yazılım Geliştirme Uzmanı ve 1 Mobil Uygulama geliştirme Uzmanu alınacaktır. Detaylar için Tıklayınız.

TCDD Taşımacılık: TCDD Taşımacılık Kasım ayında yayımladığı duyuruya göre bünyesine 9 kişilik kadro ile alım yapacağını ve adalardan 2017 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak şartı arayacaktır. Buna göre adaylar başvurularını en geç 22 Aralık 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim