Kamuda görevden uzaklaştırma cezaları devam ediyor. Buna göre Fethullahçı Terör Örgütlerine yönelik yapılan operasyonlar hızla devam ederken şu ana kadar 90 bin kamu personeli görevden uzaklaştırılmıştır. Görevden uzaklaştırılanlar hakkında yapılan araştırmalar sonucunda binlercesi memurluktan ihraç edildi. FETÖ'cü olduğu tespit edilenler memurluktan ihraç edilirken FETÖ'cü olduğu hakkında bilgi alınan memurlar ise görevden uzaklaştırılır. Yapılan açıklamalar ve bildirilerin tamamı incelendiğinde kamuya yıl sonuna kadar 67 bin 504 personel alımı yapılacağı öğrenilmektedir.

Hangi Kurum Kaç Personel Alımı Yapacak

Yayınlanan tüm bildirilere göre kamuya yıl sonuna kadar 67 bin 504 personel alımı yapılacağı öğrenilmektedir. Peki hangi kurum kaç personel alacak ve personeller hangi pozisyonlarda istihdam edecek? Yayınlanan bildiriler incelendiğinde;

Adalet Bakanlığından yayınlanan bildiri ile 3 bin hakim ve savcı alımı yapılacağı, zabıt katibi, mübaşir, teknisyen, kaloriferci, şoför ve aşçı kadroları içinde binlerce kontenjan ayrılacağı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklama ile Aralık 2016 tarihinden önce 15 bin sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağı duyurulmuştu. Emniyet Genel Müdürlüğü geçtiğimiz haftalarda 10 bin polis özel hareket alımı yaptı. Yine yakın bir zamanda lise mezunlarınında başvurusu alınmak üzere 10 bin özel harekatçı alımı daha yapılacak.

Yeni ilanların da eklenmesi ve kurumların bildirilerinin incelenmesi ile kamuya 67 bin 504 personel alımı yapılacağı görülmektedir.
Editör: TE Bilisim