Kamu kurum ve kuruluşları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur ve personel alımı yapmaya devam ediyor. Buna göre 15 Temmuz'da yaşanan askeri darbe girişiminden sonra kamuda istihdam eden FETÖ'cüler temizlenmeye başlandı. FETÖ ile alakası olanların ihraç süreleri devam ederken bu personellerin yerine memur ataması yapılacağı hakkında da bilgi verildi. Pek çok kamu kurum ve kuruluşu yayımlamış olduğu ilanlar ile memur alımı yapacağını duyurdu.

Hangi Kurum Kaç Memur Alacak

Milli Eğitim Bakanlığı en çok memur alımı yapan kurum olarak listenin ilk sırasında yer almaktadır. FETÖ'cülerin ihraç edilmesi ile 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapıldı ve bunun ardından 15 bin sözleşmeli öğretmen alımının daha yapılacağı açıklanmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü geçtiğimiz ay 10 bin Polis Özel Harekat alımını gerçekleştirdi ve 10 Ekim 2016 tarihinde başlayacak olan alımlar ile yeni bir 10 Bin Polis Özel Harekat Alımı daha yapılacak.

Adalet Bakanlığı 3 bin hakim ve savcı alımı yaptığını duyurmuştu. Bunun yanı sıra Ceza ve Tevkifevleri en az lise mezunu 3 bin 721 personel ve 3 bin 258 infaz koruma memuru alımı gerçekleştirecek. Yıl sonuna kadar kurumun bin 500 zabıt katibi alımı daha yapması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklama ile 15 bin memur alımı yapılacağı duyurulmuştu. Alınacak olan ilk 6 bin personel hakkında bildiri heran yayımlanabilir. Bu kurumların yanı sıra Sayıştay Başkanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye Petrolleri gibi pek çok kurum da alım yapmaya devam ediyor.