Kamu Kurum veya Kamu Kuruluşları bünyelerindeki memur personel eksikliğini gidermek için her geçen gün yeni ilanlar yayımlamaya devam ediyorlar. İlgili ilanlar Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanıyor ve başvuru şartları belirtiliyor. Buna göre Kamuya toplamda 6 bin 254 kişilik boş kadro ile memur personel alım ilanı yayımlandı ve adayların başvuru şartlarını taşımaları durumunda başvuruları kabul edilecektir.

Söz konusu kamuya 6 bin 254 memur alımı ilanında tüm Türkiye geneli ilanlar bulunmakta ve farklı bakanlıklar, kurumlar, Üniversiteler ve belediyeler alım yapmaktadır. Sizde bu ilanlara başvuru yapmak için aranan şartları incelemeniz ve uygun olmanız dahilinde başvuru süresi içerisinde başvuru yapmanız gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacak adaylar, öncelikle başvuru şartlarını taşımaları gereklidir. Bu ilanlara Erkek adaylar ve Bayan adaylar başvuru yapabilecek ve ayrıca alımlarda bazı ilanlarda Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmayacak ve Bazı ilanlarda ise Düşük KPSS Puanı yani en az 50 puan almış olmak şartları aranmaktadır. Ayrıca adaylardan bazı genel ve özel nitelikler istenmekte olup bunlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

GENEL ŞARTLAR:

Kamuya alımlarda adaylardan genellikle, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ( bu şart engelli alımları için geçerli değidlir ve Sağlık raporu istenemketdir ) Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Kamuya alımlarda adaylardan genel pozisyonlar ve kadrosuna göre farklı nitelikler aranmaktadır. Buna göre adayların 35 yaşını doldurmamış olmak ( askerli aımlarda 27 ve Zabıta ve İtfayeri eri alımlarda bu nitelik 30 yaşını doldurmamış olmaktır ), Belirtilen eğitim seviyesinde yani en az Lise mezunu olmak şartı ile Ön Lisans veya lisans mezunu olmaları gereklidir.

Ayrıca Poziyonuna göre tecrübe şartı veya eğitim şartı ve mezun olunan bölüm farklılık gstermektedir.

Bazı kamu kurumları adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı ARAMIYOR. Ancak bazı kamu kurumları ise adaylardan, Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için en az 50 olmak kaydı ile, 60, 70 veya daha fazlasını almış olmak şartı aranmaktadır.

BAŞVURU YAPMAK:

Kamu ilanlarına başvuru yapmak için öncelikle başvuru süresi içerisinde başvuru yapmanız gereklidir.Başvurular kurumun belirlediği şekilde, Şahsen, Posta yolu ile, Elektronik ortamda yapılmaktadır.

ALIM YAPAN KAMU KURUMLARI:

Genellikle kamuya, Bakanlıklar, Belediyeler, Üniversiteler. Bankalar, İl Özel İdareleri gibi kurumlar alım yapıyor. Buna göre Ziraat Bankası 235, Zonguldak İl Özel İdaresi 187 personel alıyor. Bunun dışında Aşağıda Devlet Personel Başkanlığı tarafından ilan edilen ve toplamda 6 bin 254 kişilik kadroları göreceksiniz ve aşağıdaki bağlantıları kullanarak ilanlara ulaşabileceksiniz.

Bu ilanlara ulaşmak için http://euygulama.dpb.gov.tr/dpb_web/menu/Ilan_Menu.aspx?ID=0&lb=%27T%C3%BCm%20%C4%B0lanlar%27 ağlantısını tarayıcınıza kopyalayıp yapıştırarak ilanlara ulaşabilirsiniz.

İlanlar hakkında detaylı bilgi almak için ve diğer ilanlara ulaşmak için ise aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

TÜM İŞ İLANLARI

İLANLARI BİLDİRİM ALMAK:

Yayımlanan ilanlara anında ulaşmak ve başvuru sürelerini kaçrımak istemiyorsanız veya, başvuru sonuçları açıklandığında , başvuru yaptığınız ilanda güncelleme yapıldığında bildirim almak istermisiniz. İşin Olsa ekibi olarak Mobil uygulama hazırladık ve telefonunuza indirmeniz durumunda ilanları ve gelişmeleri anlık olarak bildirim alacaksınız.İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

NOT: Haberin veya görsel materyallerin kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. Bu haberin tamamı İşin Olsa ( www.isinolsa.com ) hak Sahibi olan İmaer Ltd. tarafından korunmaktadır.

Editör: TE Bilisim