İşsizliğin önüne geçilmesi ve kamuda ki boşlukların giderilmesi için her sene on binlerce memur ve personel alımları gerçekleştirilmektedir. Pek çok alımda Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmakta olup sosyal çalışmalar yapılarak engelliler ve korunmaya muhtaç kişiler içinde memur kadroları ayrılmaktadır. Sosyal hizmetler kanunu kapsamında yapılan açıklama ile kamuya 2017 yılında korunmaya muhtaç çocuklar arasından olmak üzere toplam 3 bin 220 memur alımı yapılacak. Bu alımların bin 234'ünde Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak olup diğer bin 986 alım da KPSS şartı aranmayacak ve adaylar kura yöntemi ile atanacak.

En Az İlkokul Mezunu

Alımlar için tercihler Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından kabul edilecek olup tercihler 30 Aralık 2016 tarihinde başlayacak ve 13 Ocak 2017 tarihine kadar devam edecek. Tercihlerin bitmesi ile sonuçların en kısa süre içerisinde açıklanması beklenmektedir.

Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı ile alınacak olan kadrolar için adayların eğitim durumlarına göre ortaöğretim, önlisans veya lisans KPSS'ye girip sonuçlarının açıklanması gerekiyor.

Kura ile atanmak isteyen adaylar ise İlkokul yani ilköğretim veya ortaokul mezunu olması gerekmektedir bu adaylar için KPSS şartı aranmayacak. Başvuru yapacak olan adayların haklarında korunma ya da bakım tedbiri kararının alınması gerekmekte olup Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sosyal hizmetlerinden azami 2 sene yararlanmış olması gerekmektedir.