Kamuya 2017 yılına girilmesi ile memur alımı yapılmaya devam ediyor. Bilindiği gibi bazı durumlarda ihtiyaç sahipleri kamu personeli yapılmakta olup belirli şartları yerine getirebilen adayların başvuruları kabul edilmektedir. Geçtiğimiz haftalarda yapılan duyuru ile sosyal hizmetler kapsamında kamuya toplam 3 bin 220 memur alımı yapılacağı duyurulmuştu. Ancak bu alımlara sadece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının hizmetlerinden 2 yıl ve üstü yararlanmış ya da üzerinde koruma hakkı olan kişiler başvurabilecek. İlkokul, ortaokul, lise, önlisans ve lisans mezunu adayların tamamı için ayrı ayrı kadrolar ayrılmış durumdadır.

KPSS Şartsız Memur Alınacak

Sosyal hizmetler kapsamında alınacak olan 3 bin 220 memur adaylarının tercih edeceği kadrolara göre bir bölümü için Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranırken büyük bir bölüm için KPSS şartı aramaksızın memur alımı yapılmaktadır. Toplam bin 234 kadro için KPSS şartının arandığı ve geriye kalan bin 986 kadro için KPSS şartının aranmadığı duyuruldu.

Haklarında korunma ya da bakım tedbiri kararının alınması gerekmekte olup Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sosyal hizmetlerinden azami 2 sene yararlanmış olan adaylar alınacak olan 3 bin 220 memur kadrosu için başvuru yapabilmekte olup başvuru yapmak ve detayları öğrenmek isteyen adayların e-devlet sitesine giriş yapması gerekmektedir. Müracaat etmek için aşağıda ki linki takip edebilirsiniz. Başvuru yapmak isteyenlerin 20 Ocak 2017 saat: 23.59'a kadar başvuru yapması gerekmektedir.

https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-hizmetler-kanunu-kapsaminda-ise-yerlestirme-tercih-islemleri