Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile her sene Kamu Personeli Seçme Sınavı ile Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylar için merkezi yerleştirme atamaları yapılmaktadır. Bu atamalarda adaylar aldıkları KPSS puanları ile tercihler yapmaktadır.

3 Temmuz 2017 saat: 23.59'da KPSS 2017/1 merkezi atama tercihleri sona ermişti şimdi engelli memur adayları için merkezi atamalar başlıyor. Buna göre yarın itibari ile engelli memur adayları için EKPSS merkezi atama tercihleri başlayacak.

BAŞVURU TARİHLERİ

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına girerek puan almış olan adaylar mezuniyetlere göre verilmiş olan pozisyonlar için müracaatlarını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapabilecektir. Buna göre başvuru tarihler belirtildi.

12 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak olan EKPSS merkezi atamaları 21 Temmuz 2017 tarihi ile sona erecektir. Adaylar bu süre zarfında elde etmiş oldukları EKPSS puanları ile ilgili kurumlara müracaatlarını gerçekleştirebilir.

KADRO DAĞILIMLARI

Devlet Personel Başkanlığı ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile hangi kamu kurumunun kaç personel alımı yapacağına ilişkin her hangi bir duyuru yapılmadı ancak mezuniyetlere göre kadro dağılımları verildi. Buna göre;

İlköğretim Mezunu - 246 Memur, Lise Mezunu - 444 Memur, Ön Lisans Mezunu - 507 Memur, Lisans Mezunu - Bin 348 Memur alımı yapılacaktır. Adayların başvurularını 12 Temmuz - 21 Temmuz tarihlerinde ÖSYM'nin resmi internet sitesinden gerçekleştirmesi gerekmektedir.

EKPSS ATAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ
https://ais.osym.gov.tr

Editör: TE Bilisim