Devlet Personel Başkanlığı her geçen gün yeni bir ilan yayımlıyor. Yayımlanan ilanlara göre kamuya farklı kamu kurumları, Kamu kuruluşları ve komutanlıklar çok sayıda memur ve personel alımı gerçekleştirecekler. Yayımlanan ilanlara göre toplamda 1280 kişilik boş kadro için alım yapılacak.İşin Olsa ekibi olarak sizler için alım yapacak olan kurumların detaylı bilgisini vereceğiz. 

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK?

Kamuya bir çok pozisyon için alım yapılacak. Buna göre farklı kamu kurumları bünyelerindeki memur personel eksikliğini gidermek için 1280 kişilik boş kadro ile alım yapacaklar. Buna göre, Farklı belediyeler, Üniversiteler, Bakanlıklar, Kuvvet Komutanlıkları alım yapacak.

Söz konusu alım yapacak kurumlar ise, Ümraniye Belediyesi, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, İskenderun Üniversitesi, Pamukkale Üniversitessi, Gündoğmuş Belediyesi, Milli Savunma Bakanlığı, Şırnak Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Enez Belediyesi, Sinop İl Özel İdaresi, Adıyaman Üniversitesi, Dışişleri Bakanlığı, istanbul Medeniyet Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Meriç Belediyesi, Milli Savunma Üniversitesi, Diyanet İşleri Başkanlığı, Alay Belediyesi, Gıda tarım ve hayvancılık Bakanlığı, Devlet Hava Meydanları, Erzurum Teknik Üniversitesi, Sinav Vumhuriyet Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Kamu Denetçiliği Kurumu, Kastamonu Üniversitesi, Hacettepe Ünivrsitesi, Türkiye Belediyeler Birliği, Gazi Üniversitesi, Bozkır Belediyesi, Emniyet Genel Müdürlüğü, Adnan Menderes Üniversitesi, Karadeniz Teknik üniversitesi, Sultan Gazi Üniversitesi, İçişleri Bakanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Rekabet Kurumu Başkanlığı gibi kamu kurumları toplamda 1280 memur personel alımı gerçekleştirecekler. Ayrıca bu kamu kurumları bir çok pozisyon için alım yapacaklar.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Söz konusu bakanlıklara ve ilanlara başvuru yapacak adaylar mutlaka belirtilen başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Buna göre erkek ve bayan adaylar da başvuru yapabilecek. Ayrıca alım yapacak kamu kurumları adaylardan genel ve özel nitelikler aramakta olup şartların tamamı taşınmak zorundadır.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Adayların söz konusu ilanlara başvuru yapabilmeleri için genel olarak 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesinde göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlüüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi şartlar aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Yukarıda belirttiğimiz genel şartlara ek olarak adyalardan, Yaş, Eğitim, KPSS, Askerlik gibi şartlar aranacaktır.

Eğitim Şartı: Kamu kurum veya kamu kuruluşları alım yapacakları pozisyonun seviyesine göre adayların da bu seviyede eğitim almış olmaları gereklidir. Buna göre, En az ilköğretim mezunu olmak kaydı ile, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olmaları gereklidir. Ayrıca ilgili bölümlerden mezun olmuş olan adayların diploma ile bunu belgelemeleri gereklidir.

Yaş Şartı: Devlet memuru olma yolunda ilerleyen adayların alım yapılacak pozisyona göre belirtilen yaş aralığında olmaları gereklidir. Buna göre adayların 18 yaşını tamamlamış olmak ve 35 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca Zabıta Memuru alımı yapan kurumlar ise adaylardan 30 yaşını doldurmamış olmak ve askeri perosnel alımlarından 25 veya 27 yaşını doldurmamış olmak şartları aranacaktır.

KPSS ŞARTI: Adaylardan bvelirtilen pozisyonlar için ÖSYM tarafından yapılan 2016, 2017 veya 2018 yıllarına ait Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartları aranacak.

Ayrıca bazı kamu kurumları özellikle Milli Savunma Bakanlığı ve bazı kurumlar bünyelerine alım yapacağı pozisyon için adaylardan kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramıyor.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adayların başvurularını belirtilen tarih aralığında yapmaları gereklidir. Buna göre Başvurular kurumun belirttiği şekilde, Online, Şahsen veya e-posta yolu ile yapılmaktadır. Ayrıca adaylar başvurularını belirtilen tarih aralığında yapmazlarsa başvuruları kabul edilmeyecektir.

YAYIMLANAN İLANLAR:

Söz konusu ilanlar Devlet personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinde yayımlanmış olup. Toplamda 1280 memur alımı yapılacak. Adaylar ilanları inceleyerek başvurularına başlayabilirler. Buna göre ilgili ilanlara Buraya Tıklayarak ulaşabilirsiniz.

YAYIMLANAN İLANLARDAN HABERDAR OLMA:

Kamuya memur personel alımı için yayımlanan ilanlardan her daim anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz. Böylelikle telefonunuza alacağınız bildirimler sayesinde ilanlardan haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim