Devlet Personel Başkanlığı ve Bakanlıkların kendi internet sitelerinde yayımladıkları ilanlara göre kamuya binlerce memur personel alımı yapılacak. Bu haberimizde sizlere kamuya alım içni başvuru süreleri 22 Haziran 2018 tarihinde sona eren kamu kurumlarından bahsedeğiz. Buna göre 6 Devlet Kurumuna 12 bin 294 Memur Personel Alımı yapılacak. Adayların Kamu Personel Alımı ilanlarına başvuru yapabilmeleri için öncelikle başvuru şartlarını taşımaları şarttır. Ayrıca kamuya memur alımı yapan kamu kurumlarının bazıları KPSS şartı aramakta iken bazıları ise KPSS şartı aramıyor.

Kamuya alım yapan bu 6 Devlet Kurumu toplamda 12 bin 294 kişilik boş kadro ile alım yapacaklar ve başvuru süreleri geçtiğimiz günlerde başlayan bu ilanlar için başvurular 22 Haziran 2018 tarihinde sona erecektir. Henüz bu kurumlara başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini bitirmemiş olan adaylar haberimizin devamındaki bilgiler doğrultusunda başvurularını yapabilecekler.

GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

Kamu kurumları adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu Haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak Güvenlik soruşturmasu ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Belirtilen yaş kriterlerine uygun olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi genel şartlar aranmaktadır.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPIYOR?

Yukarıda da bahsini geçirdiğimiz üzere 6 devlet kurumu 12 bin 294 memur personel alımı yapacak. Buna göre, Celal Bayar Üniversitesi 29 Personel Alacak, Mili Eğitim Bakanlığı 5 bin Öğretmen, TİKA 10 Sözleşmeli Personel, Türk Patent Kurumu 55 Personel, Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu farklı pozisyonlarda 200 memur ve Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı 7 bin bekçi olmak üzere bu 6 devlet kurumu toplamda 12 bin 294 kişilik boş kadro ile memur personel alımı yapacaklar.

DETAYLI BİLGİ:

Adaylar ilanlar hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantı sayesinde ,ilanlara ulaşabilecek ve kadro dağılımı ve özel şartlara ulaşabileceksiniz.

Celal Bayar Üniversitesi 29 Personel Alımı

Milli Eğitim Bakanlığı 5 Bin Öğretmen Alımı

TİKA 10 Memur Alımı

Türk Patent Kurumu 55 Personel Alımı

Adli Tıp Kurumu 200 Memur Alımı

Polis Akademisi Başkanlığı 7 Bin Bekçi Alımı

BAŞVURU SONUÇLARINDAN HABERDAR OLMA:

Bu Kurumlar için başvuru sonuçları açıklandığında haberdar olmak istermisiniz. öyleyse İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek başvuru sonuçları açıklandığında ve bunlar gibi diğer kamu ilanlarına ulaşmak için, İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim