Bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu bünyesindeki memur ve personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyon ve niteliklerde personel alımı yapmaktadırlar. Bu haberimizde sizlere kamu kurumlarının ilanları hakkında detaylı bilgiler aktaracağız ve bu sayede boş pozisyonlar için başvuru yapabileceksiniz. 

Kamu kurumları bünyelerindeki memur personel eksikliğini gidermek üzere yeni ilanlar yayımladılar. Yayımlanan ilanlara göre toplamda 12 bin 120 memur alımı ve kamu personeli alımı yapılacak. Adayların söz konusu olan ilanlara başvuru yapabilmeleri için belirtilen genel ve özel nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Ayrıca bu ilanlar arasında Engelli, Eski Hükümlü, Normal İşçi ve Terörle Mücadelede yaralanan statülerde de alımlar bulunmaktadır. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kamuya 12 Bin 120 memur personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. Başvuru şartlarını taşıyan erkek ve bayan adaylar başvuru yapabilirler. Buna göre adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranmaktadır.

Söz konusu ilanlarda adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki niteliklere göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir Suç Hükümlülüğü Olmamak ( Eski Hükümlüler Hariç ) Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ( Engelli alımlar hariç ), Erkek adaylar için askerliğini yapmı veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranacaktır.

Özel olarak ise adaylardan, Eğitim şartı, Yaş şartı, KPSS Şartı ve YDS şartı gibi nitelikler aranır.

Buna göre KPSS şartı aranan ilanlarda adaylardan Lise mezunu olanlar için KPSSP94, Ön Lisans mezunu olanlar için KPSSP93 ve Lisans mezunu olanlar için KPSSp3 puan türünden puan almış olmak, Yaş şartı için ilanda belirtilen yaş aralığında olmak ancak genellikle memurluk alımlarında 35 yaş şartı aranmaktadır.

KPSS'SİZ PERSONEL ALIMLARI:

Kamuya KPSS şartı ile alım yapılsa'da bir çok kamu kurumu Kamu Personeli Seçme Şartı olmadan işçi personel alımı yapmaktadırlar. Buna görei Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı gibi kamu kurumları en az ilköğretim mezunu alım yapmakta ve İlköğretim mezunu pozisyonlarında kura çekimi yapmaktadırlar. Bu nedenle ise adaylardan KPSS şartı aranmamakta.

12 BİN 120 MEMUR PERSONEL ALIMI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Söz konusu ilanlara başvuru yapacak adaylar başvurularını belirtilen başvuru süresi içerisinde yapmak zorundadırlar. Bazı kurumların başvuruları Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılıyor. Bazı kamu kurumları ise başvurularını Elektronik yolla, Şahsen veya e-posta yolu ile almaktadırlar. Bu tür başvuru bilgileri ilanların içerisinde yer almaktadır.

12 BİN 120 MEMUR ALIM İLANLARI:

İşin Olsa ekibi olarak kamuya yayımlanan 12 bin 120 kişilik boş kadro ile ilgili ilanların hepsini tek tabloya topladık. Bu tablo sayesinde bütün ilanlara ulaşabileceksiniz. Tablo içerisinde, Son Başvuru tarihi, KPSS şartı olup olmadığı, İlanın detayları ve alım yapacak kurumlar hakkında detaylı bilgiler verilmektedir.

Yayımlanan diğer ilanlara ve bizi Telefondan takip etmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek tüm alım haberlerinden haberdar olabilirsiniz. 

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel Sayısı

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

KKK

Yok

-

31/12/18

TIKLAYIN

KKK Uzman Erbaş

(isinolsa.com )

Yok

-

31/12/18

TIKLAYIN

Savuma Sanayi Müsteşarlığı

KPSS 60

60

18/09/18

TIKLAYIN

SYDV

KPSS 60

-

-

TIKLAYIN

Sağlık Bakanlığı

(isinolsa.com )

Yok

1527

31/12/18

TIKLAYIN

Diyanet İşleri Başkanlığı

Yok

35

11/09/18

TIKLAYIN

Çobanlar Belediyesi

KPSS 55

21

11/09/18

TIKLAYIN

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Var

100

17/09/18

TIKLAYIN

Merkez Bankası

Var

109

10/09/18

TIKLAYIN

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

Var

29

-

TIKLAYIN

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Yok

142

-

TIKLAYIN

Sağlık Bakanlığı

Yok

5 Bin 298

13/09/18

TIKLAYIN

Erdek Belediyesi

Yok

1

13/09/18

TIKLAYIN

Emniyet Genel Müdürlüğü

Var

3000

19/09/18

TIKLAYIN

Rekabet Kurumu

Var

20

28/09/18

TIKLAYIN

Fırat Üniversitesi

Var

148

21/09/18

TIKLAYIN

Bozok Üniversitesi

Var

93

21/09/18

TIKLAYIN

MEB

-

1535

17/09/18

TIKLAYIN

TOPLAM

TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim