Sürekli ve geçici zamanlı olmak üzere, Türkiye’nin toplamda 33 farklı ilinin farklı Kamu Kurumları Kuruluşları ve Belediyeleri tarafından, farklı pozisyonlara KPSS puanlı veya puansız alımlar gerçekleşiyor. Haberimizde derlediğimiz tüm pozisyonlara, farklı özellikler ve şartlar belirtilmiştir. Sizlere yakın olan, şartlarını taşıdığınız veya gitmek istediğiniz illerden birisi yer alıyorsa, hemen başvuru yapabilirsiniz. Alımlar aktif olarak devam etmekle birlikte; farklı zamanlarda son bulacağını da belirtmeliyiz. 

Alımlar Hangi İller İçin Yapılıyor?

33 farklı ilde, farklı pozisyonlar için Kamu Personeli alım duyurularının paylaşılmasının ardından, hangi illerde alımlar olduğu da büyük merak konusu. 33 farklı ili sıralamak gerekirse; 
Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Tekirdağ ve Tokat olarak söyleyebiliriz. Her ilin farklı kurumlarına alımlar gerçekleştirilmek üzere farklı ilanlar yayınlandı. 
Her il için bir adet olmayıp, bazı iller için daha fazla alanda alımlar gerçekleşmesi sayesinde, toplamda 1000’in üzerinde alım gerçekleşeceğini söyleyebiliriz. 

Hangi Kamu Kuruluşları Alım Yapıyor?

Ağırlıklı olarak il ve ilçe Belediyeleri tarafından gerçekleştirilen alımların bir kısmı da farklı kamu kuruluşları tarafından gerçekleşmektedir. 

Belediye personeli, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV), Kurumsal şirketler, MEMS, Kazı Başkanlıkları, BİMTAŞ, BURFAŞ, Kent Hizmetleri, Müze Müdürlükleri, İZBAŞ, İl Özel İdareleri, Rektörlük ve Üniversiteler ve Kültür ve Sanat Vakıfları gibi farklı kurumlarda alınacak olan onlarca ilan arasından, binlerce vatandaşın istihdam edilmesi bekleniyor. 

KPSS Şartı Var mı? Alımlar Sürekli Çalıştırmak İçin mi?

İlanların belli bir kısmında KPSS şartı aranırken, belli bir kısmında da KPSS şartı aranmamaktadır. Bunun yanı sıra, alınacak personellerin yine ilana göre değişiklik göstermesiyle birlikte, bir kısmının sözleşmeli ve belli süreli, bir kısmının daimi personel olarak çalıştırmak için istihdam alanı oluşturduğu görülmektedir. 

Başvuruda Aranan Genel Özellikler

Genel olarak aranan özelliklerin ortak kısımlarını sizler için toparladık. Mesleki yeterlilik gerektiren ve farklı işlerde kullanılacak olan personellere özel yeterliliklerin de bulunduğu Başvuru Şartlarına detaylı olarak, başvuracağınız ilanın sayfasından ulaşabilirsiniz. Genel olarak;

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
  • En az 18, en fazla 45 yaşından gün almamış olmak, 
  • Kamu hak ve özgürlüklerinden mahrum olmamak,
  • En az ortaöğretim, en fazla Lisans mezunu olmak (ilana göre değişiklik gösterir), 
  • Askerlikten muaf olmak, tamamlamak veya en az 2 yıl tecilli olmak (erkek adaylar için), 
  • Bedensel yeterlilik gerektiren işlerde, tam teşekkürlü hastaneden alınacak sağlık raporu,
  •  ve pozisyonlar arasında farklılık gösterecek olan sertifika, kursa veya aynı işleve sahip olan belgelerin ibraz edilmesi sonucunda, başvuru yapılabilmektedir. 

Başvurular Ne Zamana Kadar Sürecek?

33 farklı ilde, onlarca farklı pozisyonda ve binlerce personel alımı olan bu gibi ilanlarda, kurumların kendilerinin belirledikleri süreler öne çıkmaktadır. Ancak tüm ilanlarda halen daha başvuru yapabilmek mümkün.. Geç kalmadan başvuru yapmanız, başvuru tarihini kaçırmamanız için önemlidir. Bitiş tarihleri ise; yine her kurumun paylaştığı duyurularda yer almaktadır.  

Duyuru ve İlanların Tam Listesine Nasıl Ulaşabilirim?

Genel olarak sunduğumuz ve temel hatlarını sizler için araştırdığınız ilanların tam metnine ve liste halinde sunumuna, İşkur üzerinden ulaşabilirsiniz. 
Alımların tam listesi için; TIKLAYIN.