Kalkınma Bakanlığı diğer kurumlara göre her sene oldukça az personel alan bir Bakanlık olarak bilinmektedir. Bu yüzden genel olarak boş kontenjanların doldurulması için yıl içerisinde T.C. Devlet Personel Başkanlığı tarafından Bakanlığın alım ilanı konusunda her hangi bir bildiri yayınlanmamakta ve sözleşmeli personel alımı sıklıkla düzenlenmemektedir. Peki Kalkınma Baanlığı 2016/1 KPSS Memur atamalarında personel alımı yapacak mı?

Kalkınma Bakanlığı Memur Personeli Alım İlanı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan sonuçlar neticesinde ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun açıkladığı bilgiler doğrultusunda Kalkınma Bakanlığının bu sene ilk defa düzenlenecek olan atamalarda personel alımı yapacağını öğrendik.

Kadrolara baktığımızda Kalkınma Bakanlığının sadece 7 personel alımı yapacağı görülmektedir.

Başvurular 22 Haziran 2016 tarihi ile başlayacak ve adayların başvuru yaptıktan sonra 15 liralık bir onay ücreti ödemesi gerekmektedir. Söz konusu ücret anlaşmalı bankaların atm, şube ve internet bankacılık hesaplarından yapılabilmekte ve ÖSYM'ye gönderilmektedir. Kalkınma Bakanlığına müracaat etmek isteyen adayların 22 Haziran 2016 tarihi ile birlite ÖSYM başvuru sayfasından Kalkınma Bakanlığının alım yapacağı kadrolara başvuruda bulunması gerekmektedir. Söz konusu başvuruyu yapmadan önce adaylara belirtilmiş olan nitelik kodlarına sahip olunması gerekektedir.
Editör: TE Bilisim