Merkez Bankası bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak için kadrolu memur personel alımı yapacağını geçtiğimiz günlerde belirtmişti. Bu Haberimizde sizlere Merkez Bankası personel alımı hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Başvuru yapacak adaylar için başvuru şartları, Başvuru tarihleri ve diğer detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

İLANIN DETAYLARI:

Merkez Bankası kendi resmi internet sitesinde yayımladığı ilana göre bünyesine 2 farklı kadroda memur personel alımı yapacak. Buna göre Merkez Bankası, 9 Araştırmacı ve 100 Uzman Yardımcısı olmak üzere toplamda 109 kişilik boş kadro ile Bankacılık sektöründe adımı kazımak isteyenlere iş fırsatı sunmaktadır. İlgili pozisyonlara başvuru yapacak adaylar öncelikle başvuru şartlarını taşımaları gereklidir. Buna göre adaylardan, Genel şartlar, KPSS şartı ve YDS şartı gibi şartlar aranacak ve bu nitelikleri taşıyan adaylar başvuru yapabileceklerdir.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Söz konusu ilanlar Ağustos ayında yayımlanmıştı ancak başvuruları henüz başlamamıştı. Ancak yayımlanan ilana göre başvuruların 31 Ağustos 2018 tarihinde başlanacağı belirtilmişti ve başvurular başladı. Buna göre adaylar başvurularını en geç 10 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Merkez Bankası resmi internet sitesi olan www.insankaynaklari.tcmb.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda son başvuru gününe kadar alınacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adayların, Araştırmacı ve uzman yardımcısı pozisyonlarına başvuru yapabilmeleri için  01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olmak, En az dört yıllık eğitim veren ilgili bölümlerin lisans mezunu olmak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme SInavından KPSSp1 puan türünden en az 80 puan almış olmak veya son başvuru tarihi itibari ile son iki yılda yapılan ALES Sınavından en az 85 puan almış olmak veya GRE sınavından 158 sayısal puan veya GMATsınavından en az 630 puan almış olmak, Son iki yıl içerisinde yapılan YDS sınavından İngilizce sınavından en az 80 puan almış olmak şartları aranacaktır. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar aşağıda sizler le paylaşacağımız bağlantıları inceleyerek ilanların tam metinlerine ulaşabilirsiniz.

Araştırmacı İlanı

Uzman yardımcısı Alım İlanı

Editör: TE Bilisim