İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer almakta olan Emniyet Genel Müdürlüğüne ihtiyaçları doğrultusunda bekçi alımları yapılmaktadır. Bekçi alımı ilanları valilikler tarafından hazırlanarak kamuoyuna duyurulmaktadır. Yakın zamanda bekçi alımının yapılması beklenirken sonunda adaylara müjdeli haber geldi.

Adaylar sosyal medya aracılığı ile seslerini duyurmaya çalışırken sonunda İstanbul Valiliği konu hakkında açıklama yaptı ve 2 bin kişilik bekçi alımı yapılacağını duyurdu. Peki bekçi alımı ilanında aranan şartlar nelerdir ve nasıl başvuru yapılır.

ARANACAK ŞARTLAR

İstanbul Valiliğince kamuoyuna duyurulan ilan da en az lise mezunu 2 bin bekçi alınacağı belirtildi. Peki aranacak olan şartlar nelerdir.

En az lise mezunu olmak
Askerlik görevini yapmış olmak
30 yaşından büyük olmamak
En az 1.67 metre boyunda olmak
6 aydan daha fazla hapis yatmamış olmak
Sağlık sorunu olmamak
Görevini yapmaya engeli olmamak
Vardiyalı sisteme çalışmaya uygun olmak

Yukarıda bekçi alımlarında aranmakta olan şartları bazıları verilmiştir. Peki başvurular nasıl, ne zaman ve nereden yapılacak.

BAŞVURULAR

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklama ile toplam 2 bin kişilik bekçi alımının yapılacağı belirtildi. Peki başvurular nasıl yapılacak. Buna göre adayların 8 Kasım - 22 Kasım 2017 tarihleri arasında müracaatlarını ilçe Emniyet Müdürlüklerine yapması gerekmektedir.

İLAN RESMİ BİLDİRİSİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ