Ülkemizin nüfus yoğunluğu bakımından en kalabalık ili olarak bilinmekte olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi aralıklarla personel alımı ilanlarını kamuoyuna duyurmakta olup geçtiğimiz hafta hazırlanan ilan kamuoyuna duyuruldu ve 500 memur personel alımı yapılacağı öğrenildi.

Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi hangi pozisyonlar için toplam 500 kişilik atama yapıyor, başvuru yapacak olan adayların sahip olması gerektiği özellikler nelerdir, başvurular hangi kanal üzerinden yapılır? İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 500 itfaiye eri alımına ilişkin gerekli tüm bilgileri değerli okurlarımız www.isinolsa.com takipçilerimiz için paylaşıyoruz.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylardan, Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar içni askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak, Yapılacak güvenlik vearşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacak.

Ayrıca adaylardan özel olarak, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak, Sınavın yapılacağı tarih itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası almamış olmak, Erkek adaylar için 167 cm ve bayan adaylar için 160 cm boyundan kısa boylu olmamak ve KPSS den lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 11 Haziran 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 25 Haziran 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmi internet sayfası olan http://basvuru.ibb.gov.tr adresi  üzerinden elektronikortamda başvuru yapılacaktır. İlan hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

RESMİ İLAN BURADA

Editör: TE Bilisim