Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ilan kamuoyuna duyuruldu ve yapılan açıklama ile toplam 500 memur alımı yapacağı öğrenildi. Buna göre alınacak olan kadro itfaiye eri olarak açıklandı. Belediyeler normalde atamalarını genel olarak merkezi atama kapsamında gerçekleştirmekteydi ancak bu sene açıktan atamalar ile ilanlar yayımlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 500 itfaiye eri alımı ilanı yayımlandı ve bu atama da açıktan atama kapsamında yapılacaktır. Peki kimler başvuru yapabilecek, hangi tarihler aralığında başvurular yapılıyor ve detaylar nedir? Gerekli bilgileri www.isinolsa.com ekibi olarak sizlere açıklıyoruz.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylardan, Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar içni askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak, Yapılacak güvenlik vearşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacak.

Ayrıca adaylardan özel olarak, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak, Sınavın yapılacağı tarih itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası almamış olmak, Erkek adaylar için 167 cm ve bayan adaylar için 160 cm boyundan kısa boylu olmamak ve KPSS den lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

İstanbul Büüyükşehir Belediyesinin 500 itfaiye eri memuru alımı ilanında aranan şartlar yukarıda verilmiştir. Peki başvurular nasıl yapılır? Buna göre adayların 11 Haziran ile 25 Haziran tarihleri aralığında http://basvuru.ibb.gov.tr adresine girerek müracaatlarını elektronik ortamdan gerçekleştirmesi gerekmektedir.

RESMİ İLAN BURADA

Editör: TE Bilisim