Ülkemizin dört bir yanında faaliyetlerini sürdürmekte olan kamu kurumları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere aralıklarla daimi ve geçici statülü memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir. İlgili ilanlar kamu kurumları tarafından hazırlanmakta olup yayımlanması için Devlet Personel Başkanlığına ya da İŞKUR'a gönderilmektedir.

İŞKUR üzerinden yayımlanmış olan ilanlara bakıldığında Türkiye geneli farklı iller için farklı kamu kurumlarının kendi bünyelerinde görev yapmak üzere toplam 119 kamu personeli alımı yapıldığı görülmektedir. Peki hangi kurumlar alım yapıyor ve pozisyonlara ilişkin bilgiler nedir?

ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR NELERDİR?

İŞKUR aracılığı ile yayımlanan ilanlara bakıldığında farklı kamu kurumlarının en az ilköğretim mezunu 119 kamu personeli alımı yaptığı görülmektedir. Peki alım yapılacak pozisyonlar nelerdir? Tüm ilanlara bakıldığında çöpçü, kat görevlisi, büro işçisi, çiftfçi, garson, bahçıvan, aşçı, bulaşıkçı, fitness eğitmeni, makam şoförü, kamyon şoförü, servis elemanı, beden işçisi, engelli personel, beton santral operatörü, otobüs kaptanı, halk oyunları eğitmeni, usta öğretici, meyve bahçesi gübreleme işçisi, sulama işçisi, çocuk bakım elemanı, avukat, vidanjör operatörü, makine teknolojisi teknisyeni, beko loder, yük taşıma şoförü, aşçı yardımcısı, diyetisyen, taş ve tuğla duvarcı, fırıncı, ziraat mühendisi pozisyonlarına memur alındığı görülmektedir.

İLANLARA NASIL BAŞVURULUR?

Türkiye geneli İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlara göre toplam 122 kişilik kamu personeli alımı yapıldığı görülüyor. Peki ilanlara nasıl başvuru yapılır? Buna göre adayların (https://goo.gl/5FvHmU) linkine giriş yapması, iş yeri tümü bölümünü kamu yapması ve arama yaparak 122 kişilik kamu personeli alımı ilanlarının tamamına ulaşması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim