Bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda ve niteliklerde alım gerçekleştiriyorlar. Mart ayının son günlerine gelinse de bazı ilanlar yayımlanarak işsiz olan kişilere umut kapısı oldu. Özellikle ülkemizde binlerce asker olmak isteyen adaylar için müjdemiz var ve 35 bin güvenlik personeli ve asker alımı yapılıyor.

Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere kamuya alım yapacak kamu kurumlarını bir araya getirerek tüm ilanlara tek sayfada ulaşmanızı sağlıyoruz. Haberimizde başvuru şartları, Başvuru Bilgileri ve diğer bilgilere ulaşarak detaylı bilgi sahibi olacaksınız.

44 BİN KİŞİ ALINACAK!

Kamu kurumları toplamda 44 bin kişilik boşluk ile alım yapacak. Bu kapsamda alımlar Memur alımları, Personel alımları, Kamu Personeli,Sözleşmeli Personel İşçi ve Askeri Personel alımları yapılıyor. Bu alımlar farklı kamu kurumları ve kuruluşları tarafından yapılacak olup alım pozisyonlarda farklıdır. Ayrıca adaylardan bu yönde bazı genel ve özel nitelikler aranmakta olup bu nitelikleri taşıyan adayların başvuruları geçerli sayılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Kamu memur alımı ilanlarına başvuru yapacaklar bazı nitelikleri yerine getirmek zorundadırlar. Bu bağlamda adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Affa uğramış bile olsa herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylardan askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranır. Yani adayların 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

Adaylardan Aranan Özel Şartlar:

Devlet Kurumları adaylardan yukarıdaki niteliklere ek olarak bazı özel niteliklerinde yerine getirilmesi gerektiğini belirtiyor. Peki Nedir Bu Özel Şartlar?

  • Daha önce çalışılan kamu Kurumu veya Kamu Kuruluşundan disiplin cezası bulunmamak,
  • Kamu Personeli Seçme Sınavından Puan almış olmak şartı aranıyorsa, Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50, 60, 70 veya 80 ve üzeri puan almış olmak,
  • Alım statüsüne göre belirtilen yaş aralığında olmak ( Memur alımları için 35 yaşından büyük olmamak, Askeri Personel Alımları için 18 veya 20 yaşını tamamlamış olmak ve 25, 27 veya 31 yaşlarından büyük olmamak. Bu durum alım yapacak birime göre değişkenlik göstermektedir. ),
  • Son beş yıl içerisinde yapılmış olan Yabancı Dil Sınavından puan almış olmak,
  • Alım yapılacak pozisyona göre belirtilen eğitim seviyesi ( Lise, Ön Lisans veya Lisans ) ve bölümlerden mezun olmuş olmak

Gibi nitelikler aranır. Bir çok kurum KPSS puanı ile alım yapsa da bazı kurumlar adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan alım yapıyor.

Hangi Kurumlar KPSS Olmadan Alım Yapıyor?

Kamuya KPSS Şartı Olmadan alım yapacak kurumlar; Devlet Demiryolları ( TCDD ) , Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı gibi kurumlar ve jandarma genel Komutanlığı 11 bin uzman erbaş alımı için KPSS şartı aranmıyor.

Başvurular Nasıl Yapılır?

Memur olma yolunda ilerleyen adaylar yukarıdaki belirtilen nitelikleri taşımaları durumunda başvurularını kamu kurumlarının belirttiği aralıklarda gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular genellikle, Elektronik ortamda, Şahsen veya posta yolu ile yapılmaktadır.

SINIFINA GÖRE ALIM YAPAN KAMU KURUMLARI:

Alım yapaca kurumları, Memur Alımları, Personel Alımları, Kamu Personeli Alımları, Askeri Personel Alımları, Sözleşmeli personel Alımları gibi başlıkalr altında dağıtabiliriz.

Memur Alımları:

Memur grubuna giren kurumların ilanları ile, Dışişleri Bakanlığı 5, Hakkari Üniversitesi 2, Bankacılık Düzenleme Kurumu 5 ve Polis Akademisi Başkanlığı 8 bin 187 çarşı ve mahalle bekçisi alacak.

Dışileri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Alım İlanı ( Son Başvurular 28Mart 2019 )

Hakkari Üniversitesi İç Denetçi Alım İlanı ( Son Başvurular 05 Nisans 2019 )

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Şoför Alımı ( Son Başvurular 29 Mart 2019 )

Polis Akademisi Başkanlığı 81 İl İçin 8 Bin 187 Çarşı ve Mahalle Bejçisi Alımı ( Son Başvurular 01 Nisan 2019 )

Kamu Personeli Alımları:

Türkiye İhracatçılar Meclisi ( TİM ) Uzman yardımcısı ve İdari Memur Alımı ( Son başvurular 12 Nisan 2019 )

Sözleşmeli Personel Alımları:

Sözleşmeli olarak, Ankara üniversitesi 132, Adli Tıp Kurumu 71, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 5, Dışişleri Bakanlığı 1, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 6, Genelkurmay Başkanlığı 51 ve Milli Eğitim Bakanlığı 13 Sözleşmeli Personel alacak.

Ankara Üniversitesi Sağlık Personeli Alım İlanı ( Son Başvurular 02 Nisans 2019 )

Adli Tıp Kurumu 71 Sözleşmeli Personel Alımı ( Son Başvurular 05 Nisan 2019 )

ÖSYM Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı ( Son Başvurular 26 Mart 2019 )

Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanlığı Son Başvurular 05 Nisan 2019

Genelkurmay Başkanlığı Uzman Alımı ( Son Başvurular 29 Mart 2019 )

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Alımı ( Son Başvurular 22 Mart 2019 )

İşçi Alımları:

İşçi alımıs tatüsünde Devlet Demiryolları ( TCDD ) bünyesine KPSS artı olmadan 356 kişi alacak. Detaylar İçin Buraya Tıklayınız.

Askeri Personel Alımları:

Askeri personel sınıfında olan Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er ve uzman erbaş alımı yapacak.

jandarma Genel Komutanlığı 22 Bin Uzman Erbaş Alımı ( Son Başvurular 04 Nisan 2019 )

Milli Savunma Bakanlığı 13 Bin Sözleşmeli Er Alımı ( Son Başvurular 01 Nisan 2019 )

DİĞER TÜM MEMUR PERSONEL ALIMLARI VE İŞ İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER ( İzinsiz veya Aktif bağlantı verilmeden alınması durumunda yasal işlem başlatılacaktır. haberin tek paragrafı bile alınması durumunda işlemler başlatılacaktır )

Editör: TE Bilisim