Binlerce kişi tarafından merakla beklenen memur alım ilanlarına yönelik kadro ihdasları gündeme gelmeye devam ediyor. Resmi Gazete' nin 13.11.2018 tarihli sayısında Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde aktarıldığı üzere İçişleri Bakanlığı bünyesine kadro ihdası yapılacağı aktarıldı. Kamuoyuna duyurulan Resmi Gazete' nin ilgili kararı doğrultusunda, yapılması planlanan memur alım süreci için ilk adım atılmış oldu. Yayımlanan duyuruya yönelik tüm bilgilendirmelere aşağıdan göz atabilirsiniz.

Hangi kadrolara alım yapılacak?

İçişleri Bakanlığı bünyesine yapılacak ve en az lise mezunu adayların da başvuru yapabileceği ilana yönelik kadrolar; dağıtıcı, şoför, hizmetli, kaloriferci, veri hazırlama ve kontrol işletmeni (farklı derecelerden), bilgisayar işletmeni, programcı, şef, nüfus müdürü, yazı işleri müdürü ve kaymakam alımları yönünde olacaktır. Yayımlanan bu ilanların birçoğuna en az lise mezunu adaylar tarafından da başvuru yapabilecek olması çok sayıda kişiyi de sevindirmiştir.

İçişleri Bakanlığı memur alımı ne zaman yapılacak, başvuru tarihleri nasıl olacak?

Şuan alım hakkında net bir süreci ifade etmek zor. Yayımlanan bu kadro ihdası doğrultusundaki ilanlar önümüzdeki günlerde kamuoyuna aktarılacaktır. Henüz net bir açıklama olmamasına rağmen isinolsa.com ekibi olarak tahminlerimiz; bu alımların Aralık ayı başı veya ortası itibariyle kamuoyuna aktarılacağı yönündedir. Memur alımlarına yönelik ilanlar yayımlandığı anda iOS ve Android uygulamalarımız üzerinden sizlere bildirim gönderip, haberdar ediyor olacağız. Tüm gelişmeleri takip etmek ve ilk öğrenen siz olmak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız. Yakında başvuru sürecine gireceğimiz memur alımları için yardımlaşma, bilgi paylaşımı noktasında Facebook grubumuzdan faydalanabilirsiniz. Katılmak tamamen ücretsiz ve herkese açıktır. Katılımlarınızı bekliyoruz. Katılmak için tıklayınız.

iOS: Tıklayınız

Android: Tıklayınız