Askeri personel, polis,  Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadrolarında 70 Bin 500 alım bekleniyor!

Kamu kurumlarına memur personel alımları devam ediyor. 2018/2 KPSS tercihleri ile 83 kamu kurumu KİT ve Üniversite toplamda 1729 memur alımı yapacak. Adaylar tercih başvurularını ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden 20 Aralık tarihi 23:59’a kadar yapabilecek.

2019 yılına günler kala açıklanan personel alımlarına göre kamuya 100 Bin'den fazla istihdam yapılması bekleniyor. Bu alımlardan askeri, polis bekçi kadrolarındaki ihtiyaçları giderilmesi için ne kadar alım yapılacağı açıklandı. İçişleri Bakanlığına yapılacak alımlarda PMYO, POMEM, PAEM ve PÖH polis alımı müjdesi gelmişti. Bu kadrolarda toplamda 2019 yılında 35 bin polis alımı yapılacak.

35 BİN POLİS ALIMI (PMYO, PAEM, POMEM, PÖH)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliklerinin giderilmesi için 35 bin alım yapılacağını aktarmıştı. PÖH alımı bekleyen adaylar için ayrıca kadın PÖH alımı yapılacağı da açıklanmıştı. Adayların gerekli olan yaş şartlarında 18 yaşını tamamlamış gerekiyor üst yaş sınırında ise 28 yaşından gün almamış olan adaylar başvuru yapabilmesi beklenen alımlarda diğer şartlarda ise emniyet teşkilatı sağlık şartları yönetmeliğine uygun olmaları gerekmektedir. Başvuruları kabul edilen adaylar fiziki sınavda parkur talimatları için tıklayın 35 bin polis alımlarında gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ ALIMI;

İçişleri Bakanlığı bünyesinde Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılacak diğer alımlardan bir tanesi de 10 Bin 500 bekçi alımı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı televizyon programında tüm ilerde bekçi alımı yapılacağını açıkladı: "Toplam 10.500 gece bekçisi göreve başlatıyoruz, 1200’ünü İstanbul’a veriyoruz, tüm vilayetlerde göreve başlatıyoruz. İstanbul’da toplam 4 bin gece bekçisi olacak. Ankara’da 1500 oluyor. İzmir’e 1200 civarında ilave ediyoruz." dedi. 1. dönem çarşı ve mahalle bekçileri için süreç sona yaklaşırken yeni alımlarda başvuru yapmak isteyen adaylar 10 bin bekçi alımlarında yaş şartının esnetilmesini istemekteler. Detaylar için tıklayın

25 BİN ASKERİ PERSONEL ALIMI YAPILACAK;

Askeri personel alımlarından Jandarma Genel Komutanlığına 25 bin askeri personel alım müjdesi gelmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, her yıl 25 bin askeri personel alımı yapılacağını belirterek müjde vermişti. Alımlar 2019 yılında yapılması bekleniyor. İşin olsa sitesi okuyucularına ilanlar ile ilgili gelişme olduğunda aktarmaya devam edeceğiz. Anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

İşin olsa mobil uygulaması

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim