İçişleri Bakanlığı 10 Mayıs 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusunda bünyesine memur personel alımı yapacağını belirtti. Alımlar tüm Türkiye genelindeki illere yapılacak olup, İçişleri Bakanlığı önlisans mezunu toplamda 617 sözleşmeli büro personeli alımı yapacak. Başvurular 15 mayıs 2017 tarihine başlayacak olup adaylar başvurularını en geç 22 Mayıs 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 

İçişleri Bakanlığı alacağı personelleri, taşra teşkilatı Valilik, Kaymakamlık, İl ve İlçe nüfus birimlerinde göreve başlatacaktır. Başvuru yapan adayların kadroya katılabilmeleri için aranan şartlara uygun olmaları, KPSS 60 puan almış olmaları, Önlisans mezunu olmaları ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan sözlü sınavda başarılı olmaları şarttır. 

İçişleri Bakanlığı Sözlü sınavı 7 farklı bölgede eş zamanlı yapacaktır. Tüm Türkiye geneli için geçerli olan ilan, adaylar İzmir, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon ve Antalya illerinde sınava girecekler. Bu blgelere yakın olan illerde ikamet eden adaylarda bu sayılan 7 bölgede sınava katılacaktır. İçişleri Bakanlığı memur personel alımı ilanına başvuru yapmış olan adaylar, 08 Haziran 2017 tarihinde bakanlığın resmi internet sitesinden yayımlanacak olan başvuru sonuçlarını takip etmeleri gerekmektedir. Bu yayımlanan nihai listede adı geçen adaylar belirtilen saat ve yerde 03 Temmuz 2017 tarihinde sınava katılacaklardır. 

Başvuru şartlarında yer alan KPSS puan sırasına göre ise adaylar en yüksek puandan başlamak sureti ile kadro sayısının dört katı aday sınava katılabilecektir. Adayların KPSS geçerlilik yılı 2016 dır. Adaylar KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak zorundadır. 

Buna göre adaylar sınav başvurularını 15 Mayıs 2017 tarihi ile 22 Mayıs 2017 tarihileri arasında ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Bunun dışında yapılacak olan şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.
Editör: TE Bilisim