İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne sözleşmeli bilişim personeli alınacak.

657 sayılı devlet memurları kanunda belirtilen genel şartları taşıyan adayların başvuru yapabileceği sözleşmeli memur alımında, aylık brüt ücret tavanının 2 ve 3 katına kadar maaş ödemesi yapılacak. Adayların başvurularda genel şartları taşımaları istenildi.

GENEL ŞARTLAR;

657 sayılı DMK 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak, Mühendislik Fakültelerinden yazılım, elektrik ve elektronik, elektrik, elektronik, endüstri mühendisliklerinden mezun olmak, yurt dışı okullardan mezun olanlar için denkliği bulunmak istenilmektedir. Ayrıca eğitim şartlarında istatistik, matematik fizik bölümlerinden mezun olanların aylık brüt ücret tavanın 2 katına kadar olan pozisyonlar için başvuru yapabilecekler. Adayların başvuru yapacakları pozisyonlardaki 2 katına kadar geçmeyenler için 3 yıl diğerleri için 5 yıl iş tecrübesi olması istenilmektedir. Güncel programa dillerinden en az ikisini bilmek, askerlik çağına gelmiş erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmamak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN ALINACAK;

Başvurular için 16 Ekim tarihinde içişleri bakanlığı resmi internet sitesi içersinde sınav başvuru formu açılacak. 24 Ekim tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Adayların bu linke giriş yapabilmeleri için e-devlet şifresi olması gerekli olacak. Müracaatlar sadece elektronik olacağından başvuru yapacak olan adayların e-devlet şifresi olmayanlar için PTT şubelerinden ilk kez alacaklar ve şifresini kaybedenler için başvuru yapabilirler.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER NELER;

Başvuru yapacak olan adaylar için kılavuzda açıklanan belgeleri temin etmeleri istenildi. Buna göre 9 belge ise şöyle;https://isinolsacom.teimg.com/isinolsa-com/images/upload/Ekran_AlYntYsY_14.png

KPSS ŞARTI;

Başvuru şartlarında KPSS belgesini ibraz etmeyenlerin KPSS puanı 70 olarak kabul edilecek. Yabancı dil puanı ibraz etmeleri için ise Yabancı Dil puanı sıfır olarak kabul edilecek. Buna göre başvurular değerlendirilirken genel ve özel şartları taşıyan adayların her unvan için 10 katı kadar aday yazılı sınava çağırılacak.5 Kasım tarihinde yazılı sınava girecek ola adaylar belli olacak.

SINAVDA HANGİ KONULARDAN SORULACAK?

Başvuru kılavuzunda açıklanan açıklamaya göre başvuru yapan adayın başvurduğu pozisyona ait tüm konulardan sorular sorulacak. yazılı sınav ise 11 kasım tarihinde yapılacak. 70 ve üzeri alan adaylar başarılı sayılacak. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar için daha sonra sözlü sınav yapılacak.

MAAŞ HAKLARI

5.754,98 tl ücret tavanının katları çarpımı ile tutar belirlenecek. Adayların başvuru yaptığı pozisyonda ücret tavanının kaç katına kadar maaş verileceği açıklandı. En düşük maaş 10 Bin Tl civarında brüt olacak.

Başvuru özel şartları için tıklayın

Editör: TE Bilisim