İçişleri Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde bulunan boş pozisyonların doldurulması için çok sayıda memur personeli alımı yapmaktadır. Genel olarak alımlarda Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arayan İçişleri Bakanlığı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlemiş olduğu merkezi yerleştirme atamalarında da alımlar yapmaktadır. Bu sene yapılan KPSS sınavlarının sonuçlarının tamamı açıklandı ve adaylar gözlerini merkezi atamaları çevirdi. İçişleri Bakanlığının da bu alımlarda memur alımı yapması beklenmekteyken bugün kadrolar açıklandı ve beklendiği gibi İçişleri Bakanlığının memur alımı yapacağı öğrenildi.

Kimler Başvurabilir

İçişleri Bakanlığı kadro ilanlarının yayımlanması ile toplam 140 memur ataması yapılacağı öğrenildi. Peki bu alımlara kimler başvurabilir. Öncelikle alımlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi internet sitesi aracılığı ile 21 Aralık - 30 Aralık tarihlerinde merkezi yerleştirme atamaları ile yapılacak olacağı için adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması ve puanının hesaplanmış olması gerekmektedir. Yayımlanan kadrolara göre

Ortaöğretim mezunu - 26 memur
Önlisans mezunu - 109 memur
Lisans mezunu - 5 memur

Yukarıda hangi mezunlar için toplam kaç kadro ayrıldığı belirtilmiştir. Alınacak olan personeller; mühendis, teknisyen, veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadroları için istihdam edecek. Kadroları öğrenmek ve detaylı bilgi edinmek için aşağıda ki linki takip edebilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı Lisans Kadoları
İçişleri Bakanlığı Ortaöğretim Kadoları
İçişleri Bakanlığı Önlisans Kadoları