İçişleri Bakanlığı uzun süredir beklenen personel alım ilanı yayımlandı. Yayımlanmış olan ilana göre İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatına toplamda 1200 kişilik boş kadro ile alım yapacağını ilan etti. Söz konusu ilan Devlet Personel başkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanmış olup bütün detaylar belirildi. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizler için hazırladığımız bu haberimizde İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan ilan hakkında bütün detayları sizlerle paylaşıyoruz.

İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatına ve Taşra Teşkilatılarına Türkiye geneli farklı illere alım yapacak. Buna göre KPSS puan türüne göre İçişleri Bakanlığı 36 ve Taşra Teşkilatına 1164 kişilik kadro ile sözleşmeli olarak 1200 personelalımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İçişleri Bakanlığı 1200 personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, aşaıdaki nitelikler aranacaktır.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak,
  • Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • Sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile yani, 1 Ocak 2019 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, (01 Ocak 1984 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar)
  • ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSSP(3), ön lisans mezunları için KPSSP(93) ve mesleki ve teknik lise mezunları için KPSSP(94) puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan, KPSS puan türü ve tercih edilen pozisyon unvanı esas alınmak suretiyle yapılacak olan puan sıralamasına göre ilan edilen pozisyon sayısının 5 katı adayın içerisinde bulunmak,
  • Adaylar ancak bir pozisyon unvanın sınavına başvurabilecektir. Bu başvuru sadece bir ile veya Bakanlığa yapılacaktır. Birden fazla pozisyon unvanına veya birden fazla ile ya da il ile birlikte Bakanlığa yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar bavurularına, 21 Şubat 2019 tarihinde başlayacak olup en geç 26 Şubat 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, Elektronik ortamda e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile ya da bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir. İlgili ilan hakkında kadro dağılımı ve özel şartlara ulaşmak için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnini inceleyebilirsiniz.

Ayrıca ilana başuvurular başladığında veya oluşacak gelişmelerden haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek anında haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız