Devlet Personel Başkanlığının Tarafından 05 Temmuz 2017  tarihinde yapılmış olan duyuruya göre, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki ihtiyacını karşılamak üzere, İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfına 100 kişilik boş kadro ile Kaymakam alımı gerçekleştirecek. Adaylar başvuru şartlarını taşımaları dahilinde ve başvuru işlemlerini tamamlamaları dahilinde yapılacak olan sınav ile kadro gitiş işlemleri gerçekleşecektir. Sınav 09 Eylül 2017 tarihinde Ankara'da yapılacaktır. Sınav  saat 10:00 da yapılacak olup adayların en geç 09:45 e kadar sınav yerinde olmaları gerekmektedir. Adaylar saat 10:00 da sınava başlayacak olup toplamda 40 soru için 100 Dakikalık bir süre verilecektir. 

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Kaymakam adayları başvurularını gerçekleştirebilmeleri için, Üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olmak, 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu’nun 2 ve 2/A ile 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 Yaşını doldurmamış olmak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularını, 13-20 Temmuz 2017 tarihleri arasında herhangi bir ÖSYM başvuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar ( https://goo.gl/wtFELr ) bağlantısını kullanarak ilanın tam metnine ulaşabilirler.

Editör: TE Bilisim