Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı kadrolarda alım yapacak. Toplamda 20 kişilik boş kadro ile alım yapılacak olup, adayların bu kadrolar için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştireceği Giriş sınavına katılacaklardır. Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olarak iki aşamadan oluşmakta olup, adayların bu sınava katılabilmeleri için Kamu Personeli Seçme SInavından puan almış olmaları şarttır. Buna göre adayların KPSS puan sıralaması alınarak en yüksek puandan başlanmak sureti ile kadro sayısının 10 katı kadar aday puan durumuna göre Giriş sınavına çağırılacaklardır.

PEKİ ALIM KADROLARI NEDİR? KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesine farklı alanlarda olmak üzere toplamda Gümrük Birimleri, Ticaret Birimleri ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına 20 Uzman yardımcısı alacak. Sözk onusu ilan ile, Gümrük Birimlerine, 3 Hukuk, 1 İstatistik, 4 İktşsat ve 1 Uluslararası Ticaret ve Lojistik alanlarında alım yapacak.Ticaret Birimlerine ise, 3 Hukuk, 1 İktisat, 1 Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, 1İstatistik, 1 Uluslararası Ticaret ve Lojistik, 1 Bilgisayar Mühendisi ve 1 lektrik ve Elektronik Mühendisi alanlarına alım yapılacak. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı na ise 2 Bilgisayar Mühendisi alınacak. Buna göre adayların bu pozisyonlar için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacak Uzman Yardımcısı Giriş sınavına katılmak için gerekli başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yukarıdaki alımını yapacağı boş kadrolar için, en az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili alanlarından mezun olmuş olmaları veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

Ayrıca adaylardan genel olarak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Uzman Yardımısı Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Erke kadaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve Son başvuru tarihi esas alınarak geçerlilik süresi dolmamış olan Yabancı Dİl Sınavından Almanca, Fransızca veya İngilizce dillerinin herhangi birinden en az C seviyesinde puan almış olmak şartları aranacaktır.

Adayların Uzman yardımcısı Giriş sınavını belirleyecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olarak adaylardan, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından ilgili puan türlerinden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

İlana başvuru yapacak adaylar başvurularına 12 Mart 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 23 Mart 2018 tarihine kadar yapılması şarttır. Başvurular elektorink ortamda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı resmi internet sayfası olan www.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır. Ayrıca söz konusu ilana başvuru yapacak adaylar, Ticaret, Gümrük veya Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığından yanlızca birisi için başvuru yapabileceklerdir. İlanın tam metnini inceleyerek alım tablosuna ulaşabilirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.